cultura

Música antiga a les altures

L'Escolania de Montserrat va obrir ahir a la Seu d'Urgell el Festival de Música Antiga dels Pirineus

El festival inclou 37 concerts en 22 municipis de Catalunya i Andorra, fins al 20 d'agost

L'Escolania de Montserrat va oferir ahir al vespre, a la catedral de la Seu d'Urgell, el primer concert del Festival de Música Antiga dels Pirineus 2014 (Femap). El concert va anar precedit d'un acte inaugural que va presidir el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i al qual van assistir alcaldes i regidors de les localitats on té lloc el festival, els “municipis Femap”, com s'hi va referir ahir l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, segons el qual el festival és el projecte cultural transversal més important de la història del Pirineu.

El Femap és un festival diferent: fins al 20 d'agost ha programat 37 concerts de 15 formacions en 22 municipis pirinencs de Catalunya i Andorra, sovint en espais patrimonials destacats, moltes esglésies romàniques, però també al jaciment arqueològic andorrà de la Roureda de la Margineda, el castell de Castellciutat a la Seu d'Urgell, el santuari berguedà de Queralt i el claustre del monestir de Santa Maria de Ripoll. De fet, Ripoll és una de les tres localitats que s'han incorporat aquest any a la xarxa del Femap, juntament amb Besalú i Bossòst.

Amb un pressupost de 354.000 euros i 6.500 entrades a la venda –preus de 4 a 25 euros–, inclou també concerts de Jordi Savall, La Real Cámara i la soprano Raquel Andueza, Música Antiga de Girona, Marta Infante i Manuel Vilas, Forma Antiqva, solistes del Latvian Radio Choir, Barrock'n'roll, Ensemble Fortuna d'un Gran Tempo, Magister Petrus i, entre altres projectes, dos concerts relacionats amb el Tricentenari: la Missa Scala Aretina de Francesc Valls, a càrrec de La Grande Chapelle –que també s'interpretarà el 26 de juny a la catedral de Barcelona– i un altre concert dedicat a l'obra de Valls, músic de la guerra de Successió, a càrrec de Laia Frigolé, María Elena Medina i Belisana Ruiz.

El Femap també organitza a Berga, del 13 al 16 d'agost, la segona edició del seu curs, dedicada a les cantigues montserratines d'Alfons X el Savi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA