cultura

‘The class', a El Punt Avui TV

Lupe Pérez enregistrarà en una sèrie les classes d'anglès d'un grup de 1r de primària de Nou Barris

Lupe Pérez té un projecte entre mans per a El Punt Avui Televisió: enregistrar les classes d'anglès de primer d'una escola per fer-ne una sèrie. En principi es titularà The class i té una finalitat pedagògica, però que també volen que sigui entretinguda. “Té la seva gràcia –explica a l'entrevista–, jo vinc d'una escola de cinema documental, i la proposta va ser seguir una classe d'anglès de nens de primer de primària durant tot el curs, de setembre a juny”.

Es tracta de la classe de 1r, de 30 alumnes, de l'escola Splai de Nou Barris (Barcelona). A partir del setembre, faran tres programes setmanals de 15 minuts, un per cada classe, i s'emetran a partir del novembre. “Els nens aviat es veuran a la televisió, i això provocarà una mena de retroalimentació. A més, hi inclourem Nou Barris, i veurem com afecta el barri l'escola i l'escola al barri.”

L'escola catalana

L'objectiu no és només ensenyar anglès. “Una mica la idea és mostrar l'estat de l'escola catalana, a través d'una escola pública que és particularment bona, amb professorat entregat.” Prèviament, el curs passat, van enregistrar un parell de pilots i “sembla que la cosa surt bé”. “Una de les coses que m'agraden dels pilots –diu Lupe Pérez– és el tema de la dificultat d'aprendre, i tanmateix, l'educació és necessària. Vull que això estigui al cor de la sèrie.” És per això que mostraran “els nens que ho aconsegueixen, però, sense mostrar-los, també parlarem dels que fracassen”. Al final de tot, al juny, “serà com una pel·lícula enorme, de com aquests nens han crescut, han evolucionat”. De fet, no descarta fer-ne una pel·lícula.

Un referent important del projecte és Ser i tenir, documental francès del 2002 que va tenir un gran èxit. “Vam parlar amb Nicolas Philibert, el director, li vam parlar del projecte i ens va dir que li feia molta enveja.” Lupe Pérez avança que “la posada en escena és bastant semblant a Ser i tenir, només que el professor gairebé no té protagonisme, veus la classe a l'alçada dels nens, a vegades el professor surt tallat, o li sents la veu.”

La idea d'aquest projecte és de Miquel Berga, professor de Filologia Anglesa de la UPF i col·laborador habitual d'El Punt Avui. També farà d'assessor del projecte que es fa amb producció de Marta Andreu i concepte de Jordi Balló, coordinadora i director, respectivament, del màster de documental de creació de la UPF.

En principi és un programa per a nens, però, segons la directora, “qualsevol s'hi pot enganxar, els nens són maquíssims; tenen 5 o 6 anys, tenen una bellesa que no es pot explicar. A més és un anglès molt bàsic, la repetició et va quedant, encara que no en sàpigues gens.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona