cultura

‘The class', a El Punt Avui TV

Lupe Pérez enregistrarà en una sèrie les classes d'anglès d'un grup de 1r de primària de Nou Barris

Lupe Pérez té un projecte entre mans per a El Punt Avui Televisió: enregistrar les classes d'anglès de primer d'una escola per fer-ne una sèrie. En principi es titularà The class i té una finalitat pedagògica, però que també volen que sigui entretinguda. “Té la seva gràcia –explica a l'entrevista–, jo vinc d'una escola de cinema documental, i la proposta va ser seguir una classe d'anglès de nens de primer de primària durant tot el curs, de setembre a juny”.

Es tracta de la classe de 1r, de 30 alumnes, de l'escola Splai de Nou Barris (Barcelona). A partir del setembre, faran tres programes setmanals de 15 minuts, un per cada classe, i s'emetran a partir del novembre. “Els nens aviat es veuran a la televisió, i això provocarà una mena de retroalimentació. A més, hi inclourem Nou Barris, i veurem com afecta el barri l'escola i l'escola al barri.”

L'escola catalana

L'objectiu no és només ensenyar anglès. “Una mica la idea és mostrar l'estat de l'escola catalana, a través d'una escola pública que és particularment bona, amb professorat entregat.” Prèviament, el curs passat, van enregistrar un parell de pilots i “sembla que la cosa surt bé”. “Una de les coses que m'agraden dels pilots –diu Lupe Pérez– és el tema de la dificultat d'aprendre, i tanmateix, l'educació és necessària. Vull que això estigui al cor de la sèrie.” És per això que mostraran “els nens que ho aconsegueixen, però, sense mostrar-los, també parlarem dels que fracassen”. Al final de tot, al juny, “serà com una pel·lícula enorme, de com aquests nens han crescut, han evolucionat”. De fet, no descarta fer-ne una pel·lícula.

Un referent important del projecte és Ser i tenir, documental francès del 2002 que va tenir un gran èxit. “Vam parlar amb Nicolas Philibert, el director, li vam parlar del projecte i ens va dir que li feia molta enveja.” Lupe Pérez avança que “la posada en escena és bastant semblant a Ser i tenir, només que el professor gairebé no té protagonisme, veus la classe a l'alçada dels nens, a vegades el professor surt tallat, o li sents la veu.”

La idea d'aquest projecte és de Miquel Berga, professor de Filologia Anglesa de la UPF i col·laborador habitual d'El Punt Avui. També farà d'assessor del projecte que es fa amb producció de Marta Andreu i concepte de Jordi Balló, coordinadora i director, respectivament, del màster de documental de creació de la UPF.

En principi és un programa per a nens, però, segons la directora, “qualsevol s'hi pot enganxar, els nens són maquíssims; tenen 5 o 6 anys, tenen una bellesa que no es pot explicar. A més és un anglès molt bàsic, la repetició et va quedant, encara que no en sàpigues gens.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

saragossa
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell
DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
patrimoni

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona