Teatre

agenda d'autor / j.b

Un altre ‘Platònov' al Maldà
Pep Tosar ja va utilitzar Platònov, de Txékhov, per fer una sagnia a l'ecosistema cultural català. Ara és la companyia Ignífuga la que la versiona amb La norma de l'extinció. Després d'estrenar-la al Fringe de Madrid, arrenca temporada al Maldà. La jove companyia s'ha volgut fixar en els personatges més tendres de l'obra, que debaten entre la diversió i la responsabilitat. Platònov és una obra de joventut del mateix Txékhov i ja s'hi insinua l'essència dels temes i els personatges que anirà desenvolupant al llarg de la seva prolífica carrera.
LA NORMA DE L'EXTINCIÓ
Ignífuga
Direcció i adaptació: Pau Masaló
Intèrprets: Cristina Arenas, Eduard Autonell, Marina Congost, Toni Guillemat, Aleix Melé, Júlia Rodón, Gerard Nel·lo, Pau Masaló
Lloc i dies: Al Círcol Maldà, fins al 5 d'octubre
Tradició del teatre popular
El Departament de Filologia Catalana de la URV i la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat convoquen per la setmana vinent el II Congrés de Balls Parlats. El primer es va fer el 1990 sota la presidència de Jaume Vidal Alcover, i va servir per posar sobre la taula aquest gènere del teatre popular tan viu a Catalunya i internacional. Ara, en ocasió del 500 aniversari del ball parlat més antic de Tarragona, el de Dames i Vells, documentat ja en una entrada arquebisbal de 1514, la convocatòria adquireix dimensió internacional i es donaran a conèixer mostres d'Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica. Els balls parlats combinen evolucions coreogràfiques elementals, dansades al compàs de músiques rudimentàries, amb parlaments dialogats i en vers, cantats o recitats, de transmissió fonamentalment oral.
II Congrés Internacional de Balls Parlats
Dept. Filologia Catalana URV
Paraula: Joan Berlanga
Música: Albert Flores
Lloc i dia: Del 24 al 26 de setembre a l'Aula Magna del Campus Catalunya. Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona.
La victòria de la condició humana
David Lodge fa una adaptació personal de Pensaments secrets: un professor, de mentalitat científica, s'enfronta a una alumna, escriptora, que defensa l'existència d'un cert esperit en la persona. La topada dialèctica durarà tot el curs i, tot i que no sembla que hagin de modificar les seves creences, sucumbeixen a una relació personal que s'intueix traumàtica (perquè ell és pare de dos criatures i marit) i ella és vídua (que no vol oblidar el seu home). L'obra suposa el debut de Lluís Soler com a director. El repte ve donat per les 23 localitzacions i per la consistència dels personatges.
PENSAMENTS SECRETS
David Lodge
Direcció: Lluís Soler
Intèrprets: Àlex Casanovas i Mercè Pons
Lloc i dies: A la Sala Muntaner, fins al 26 d'octubre
Presentació Festival TNT
Recomana
Recomana, Associació per a la Promoció de les Arts Escèniques, desgrana les principals línies del festival TNT, que se celebra del 25 al 28 de setembre a Terrassa. A les sessions hi assistirà el director del festival, Pep Pla, i també alguns artistes convidats, com ara l'Agrupación Sr. Serrano i David Espinosa.
Lloc i dia: A l'Antic Teatre. 22 de setembre, 20 h
Lloc i dia: Al Teatre Alegria de Terrassa. 24 de setembre (20 h)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE