cultura

Bruguera es belluga

Es presenten al Festival de Sitges les adaptacions de ‘Mortadel·lo i Filemó' i ‘Anacleto, agente secreto', i s'anuncien nous projectes basats en còmics

Els guionistes
de ‘Ocho apellidos vascos' han adaptat el còmic de Jan ‘Superlópez'

Mortadel·lo i Filemó, Anacleto, Zipi i Zape, Superlópez, probablement Rompetechos i les germanes Gilda..., tots ells són personatges que, en els propers temps, es podran veure adaptats a la gran i la petita pantalla.

Absurdament, el món del cinema ha donat l'esquena durant molts anys al patrimoni historietístic de l'editorial Bruguera, una de les grans fites de la cultura popular a casa nostra. Sembla que ara Zeta Producciones –propietària dels drets de la mítica editorial– ha decidit posar remei a aquesta situació i vol dinamitzar amb força l'univers Bruguera en formats audiovisuals.

El Festival de Sitges va ser ahir l'escenari d'un acte en el més pur estil de la Comic-Con de San Diego, durant el qual es van projectar imatges de Mortadelo y Filemón contra Jimmy el Cachondo, de Javier Fesser, i es van anunciar els pròxims projectes. El president de Zeta Producciones, Francisco Romero, no va tenir complexos a comparar l'operació amb el que Marvel –a través de la seva divisió cinematogràfica– està fent amb els seus còmics de superherois, “però nosaltres vam començar abans, amb el primer Mortadelo y Filemón”.

Una de les revelacions de l'acte va ser el fet que, un cop acabi la postproducció d'Anacleto, agente secreto, Javier Ruiz Caldera s'encarregarà de dirigir Superlópez, amb guió de Borja Cobeaga i Diego San José, els responsables de Ocho apellidos vascos. Ironitzant, Cobeaga va dir que “Superlópez serà basc i aixecarà pedres i el malvat serà andalús. Tòpics regionals, el mateix de sempre però carregant-nos un còmic”.

D'altres projectes que es van avançar però que encara estan en fase embrionària són una seqüela de Zipi y Zape, un llargmetratge d'animació sobre Rompetechos i una sèrie de televisió en clau de sitcom basada en Las hermanas Gilda, de Vázquez.

El mes que ve està previst que s'estreni Mortadelo y Filemón contra Jimmy el Cachondo, de Javier Fesser. El director ja va dirigir el 2003 La gran aventura de Mortadelo y Filemón, però la novetat és que aquesta nova pel·lícula estarà feta en animació digital, “la qual cosa ens permet ser absolutament fidels a l'original. Fent-la en animació, a més, partim de zero, no té res a veure amb l'anterior llargmetratge. Si t'avorreixes a tu mateix és fàcil que avorreixis a tercers”.

A diferència de Mortadelo y Filemón contra Jimmy el Cachondo,Anacleto, agente secreto –que es troba en fase de muntatge– està protagonitzada per actors reals. Javier Ruiz Caldera diu que la seva pel·lícula mostra un Anacleto “crepuscular, Imanol Arias serà com el Clint Eastwood de Sense perdó. Ens hem inventat el que li ha passat al personatge des que es va deixar de publicar el còmic: ha tingut un fill, pateix la crisi...” El director afirma que ha plantejat el film “com una pel·lícula d'acció, però com surten Berto Romero i Carlos Areces fa riure”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona