Llibres

novel·la gràfica

Albert Tugues

La poesia crítica de Maiakovski

Ala llibreria La Central, del carrer Mallorca de Barcelona, Valentín Roma, escriptor i director de recerca del Macba, va presentar El caso Maiakovski, novel·la gràfica sobre la vida i la poesia de l'autor rus Vladímir Maiakovski, obra de la dibuixant, il·lustradora i fotògrafa Laura Pérez Vernetti. L'obra ha estat prologada pel novel·lista Juan Bonilla i publicada per Luces de Gálibo, una editorial que va publicar les dues novel·les gràfiques anteriors de Laura Pérez Vernetti, Pessoa y Cia, amb pròleg del poeta Jesús Aguado, i La huelga general, de Jack London.

Valentín Roma va destacar l'enorme actualitat de la poesia crítica de Maiakovski, així com el gran treball d'adaptació i recreació biogràfica i literària del poeta que Laura Pérez Vernetti ha dut a terme a la seva novel·la gràfica.

L'autora va comentar la revolució artística i literària del constructivisme rus, l'avantguarda cultural i política que van protagonitzar poetes com Maiakovski i artistes com Rodchenko, destacant el treball conjunt d'ambdós en la creació i publicació de cartells. També assenyalà la modernitat d'alguns dels dibuixos de Maiakovski.

Durant el debat posterior a la presentació, l'editor, Ferran Fernández (també poeta i editor de l'antologia Puta Poesía, en solidaritat amb el moviment Hetaira), va anunciar que l'autora està preparant un tercer volum dedicat a un altre poeta, que clourà així la seva trilogia de poetes: Pessoa, Maiakovski i... Al final, per raons editorials òbvies, no va ser revelat el nom del poeta sobre el qual està treballant l'autora. Caldrà esperar encara uns mesos per saber-ho.

El caso Maiakovski
Laura Pérez Vernetti
Editorial: Luces de Gálibo Viladamat, 2014 Pàgines: 54 Preu: 18 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia