Música

temporada alta

x. castillón

Yann Tiersen viatja a Islàndia

El músic bretó presenta avui el seu últim disc, ‘Infinity', a l'Auditori de Girona, dins de Temporada Alta

Yann Tiersen no és un músic conformista: altres en tindrien prou amb haver compost la banda sonora d'Amélie, viure de rendes i repetir la mateixa fórmula fins a l'infinit. Ell no. Infinity, el seu vuitè disc d'estudi en dues dècades de carrera, és un treball molt personal, cantant en francès, anglès, bretó –ell va néixer a la ciutat bretona de Brest fa 44 anys–, islandès i també en la llengua de les illes Fèroe, a l'Atlàntic Nord. Infinity és un disc molt influenciat per Islàndia i els seus paratges naturals, on es va gestar en part aquest treball, amb músics de diverses nacionalitats. El resultat és un disc en alguns moments més dens i ambiental i en altres més pop, amb un bon equilibri entre instruments orgànics i electrònics, sempre amb el segell personal d'un dels músics més prolífics i interessants de l'Europa continental. Així es podrà comprovar en directe aquest divendres a la sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona (21 h, 25 euros), dins del festival Temporada Alta. Serà l'únic concert a Catalunya d'aquest tram de la seva gira europea –el 8 de maig passat va actuar a la sala Barts de Barcelona, dins del Festival del Mil·lenni, amb un gran èxit– abans d'actuar demà a La Riviera de Madrid, amb les entrades exhaurides, i el dia 21 al Kursaal de Sant Sebastià. En els propers mesos, Yann Tiersen i la seva banda també visitaran els Estats Units i altres països americans.

En aquesta gira, acompanyen Yann Tiersen els músics Lionel Laquerrière, Neil Turpin, Robin Allender i Ólavur Jákupsson, vocalitsa i instrumentista del grup Gestir, de les illes Fèroe. Infinity –en realitat, el disc té com a títol el símbol de l'infinit– inclou cançons com ara Slippery stones, A midsummer evening (primer single), Lights, In our minds i Meteorite.

Prèviament a la sortida del disc, Tiersen va oferir un concert a Londres, al Royal Festival Hall, que es va gravar en directe amb el suport tècnic dels estudis Abbey Road, i es va posar a la venda la mateixa nit, pràcticament a la sortida del concert, amb el títol Live in London. L'inquiet Tiersen també va anunciar la sortida del nou disc amb un vídeo que, des de la seva pàgina de Facebook, donava detalls sobre la gravació d'Infinity. Entre els col·laboradors del disc també destaca la presència del cantant i instrumentista escocès Aidan Moffatt, conegut pel seu treball amb Arab Strap. També va participar en la gravació el quartet de cordes irlandès Amiina, que ja havia treballat amb Yann Tiersen en altres projectes anteriors. El concert de Tiersen serà, sens dubte, un dels grans moments musicals de Temporada Alta 2014.

Teloners
Tot i que no és gens habitual en els concerts que tenen lloc a l'Auditori de Girona, en el concert de Yann Tiersen sí que hi haurà teloners: mitja hora abans (20.30 h) hi actuarà el grup californià de rock alternatiu Black English, abans conegut com No, que va debutar fa uns mesos amb un disc titulat El Prado.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona