Cinema Critica

Estrena

Àngel Quintana

Els traumes del passat

Els ingredients que marquen la trama de Caminando entre las tumbas de Scott Frank no són gens nous. El protagonista és un policia que per atrapar uns delinqüents s'excedeix en l'ús de la violència i provoca que la seva acció tingui danys col·laterals en un delinqüent. El policia, penedit, es converteix en detectiu privat i ha d'enfrontar-se al cas del segrest i posterior assassinat de l'esposa d'un milionari que ha forjat el seu negoci en el tràfic d'heroïna. La investigació criminal el portarà cap a la descoberta que hi ha altres possibles crims semblants i davant la presència d'una banda de psicòpates que estan disposats a tot. Mentrestant, el detectiu decidirà expiar els traumes del passat establint una relació amb un nen al qual intentarà ajudar.

Scott Frank, cineasta provinent de la televisió, ha rodat una pel·lícula planera que l'únic que fa és ampliar la seva trama i treballar algunes atmosferes visuals. En lloc d'un segrest, la trama creua diferents casos i provoca que l'acció resulti més espectacular i pugui tenir certa intencionalitat. També ens proposa la possibilitat de jugar amb els codis del cinema negre traslladats al territori del thriller contemporani per reforçar sobretot la presència del personatge central i el retrat de les seves debilitats interiors. Tot plegat es deixa veure. La pel·lícula no molesta però en cap cas va més enllà de la correcció. Probablement l'únic ingredient destacable és la presència de Liam Neeson perdut pels carrers de Nova York, convertit en una mena d'àngel de la guarda que intenta impedir que la banda de criminals que ha investigat puguin dur a terme més accions ferotges. El to general de la història vol ser cruel, però en el tractament de la relació que s'estableix entre el detectiu i el nen que protegeix s'escapa un cert to sentimental.

Caminando entre las tumbas
A walk among the tombstones
Direcció: Scott Frank Intèrprets: Liam Neeson, Dan Stevens, Marina Squerciati, Sebastian Roché Gènere: Thriller País: EUA, 2014


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA