cultura

el contrapunt

‘24 horas con Lucía' guanya l'Acocollona't

El curt, obra del mallorquí Marcos Cabotá, obté el guardó de millor curt i el premi del públic d'aquesta edició

La decisió ha estat unànime. Jurat i públic s'han posat d'acord i han decidit considerar 24 horas con Lucía, del director mallorquí Marcos Cabotá, el millor curtmetratge de la quarta edició de l'Acocollona't, la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona. La divertida història que barreja la possessió demoníaca amb la vida marital ha rebut els 500 euros que suposa el primer premi de la secció oficial, a més del reconeixement del públic, que un any més ha omplert a vessar totes les sessions de projecció que s'han fet als Cinemes Albéniz de Girona.

El jurat, format en aquesta edició per Jordi Romero, Alicia Albares i Jordi Forcada, ha atorgat el segon premi (dotat amb 300 euros) al curtmetratge Eladio y la puerta interdimensional, de María Giráldez i Miguel Provencio. En aquest cas es tracta d'una història fantàstica protagonitzada per Celso Bugallo i Fran Perea.

Una de les principals novetats d'aquest any ha estat l'Acocoexprés, un concurs de rodatge en 24 hores d'un curt en què s'havien d'incloure dos elements destacats de la ciutat: l'efímer Vol Gastronòmic i una mosca. En el concurs, efectuat fa una setmana, van participar-hi vuit equips i el jurat, format per Miquel Casals, Ignasi Arbat i Miquel Àngel Izquierdo, va decidir premiar (ex aequo) Josep Maria González, per El psiquiatre, i Marcos Fernández, per Detrás de ti. Els dos directors es repartiran d'aquesta manera el guardó, dotat amb 300 euros. Per la seva banda, el segon premi d'aquesta secció, dotat amb 100 euros, va recaure en Marc Batllori i Xevi Bras, pel curtmetratge Amb la mosca al nas.

Èxit, tot i la competència

Els organitzadors de l'Acocollona't s'han mostrat satisfets per la gran afluència de públic, conscients que en aquesta edició han hagut de competir amb molts actes de la programació de Fires coincidents i, més que mai, amb la Festa del Cinema.

La tercera Zombie Walk, celebrada la nit de la vigília de Tots Sants, també es va saldar amb un gran èxit de convocatòria i ja s'ha convertit en una cita de referència per a molts gironins i gironines. Això, malgrat alguns errors organitzatius que, com han declarat, se solucionaran en la pròxima edició, anunciada com a “més ambiciosa”.

Ara és l'hora... per apostar-hi fort

Després de quatre edicions ja es pot confirmar que l'Acocollona't és un festival d'èxit. No només per la qualitat dels treballs que es presenten a concurs o que es projecten, sinó per la gran convocatòria de públic que arrossega. Ni la forta competència, enguany magnificada per la coincidència amb la Festa del Cinema (les entrades al qual eren fins i tot més barates que les del festival gironí, de 3 euros les sessions de pagament), ha restat públic. Al contrari. Només cal veure la Zombie Walk, que any rere any atrau més i més públic familiar. I és que el gènere fantàstic i de terror (també hauríem d'incloure-hi la comèdia, vist que la majoria d'obres presentades reformulen el gènere a través de l'humor) fa anys que viu un moment dolç.I si no, consulteu les xifres d'espectadors del Festival de Sitges. Fan por. Ara és l'hora que el festival gironí, que es fa amb una sabata i una espardenya i amb el suport d'una bona colla de voluntaris, faci un salt endavant. S'ho mereix. Les institucions li donen suport i tenim la certesa que l'Ajuntament no perdrà l'oportunitat de continuar apostant-hi fort per convertir l'Acocollona't del 2015 en una altra de les ensenyes cinematogràfiques d'aquesta ciutat de cine.

Jordi camps



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Mercè Vidal, referent en l’estudi del noucentisme

barcelona
Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA