Unes «vacances» molt productives al Teatre Municipal

Sidi Larbi Cherkaoui i María Pagés van teixint la seva coreografia a Girona

Van ser poc més de deu minuts sobre l'escenari. Un temps suficient per veure com dos dels principals representants, respectivament, de la dansa contemporània i el flamenc, fan confluir el seu art en una coreografia que permetrà comprovar com un mateix repertori de gestos es pot executar de manera lleugerament diferent, més secs i recargolats els d'ella, més eteris, flotants, els d'ell, en un contrast suggestiu i enriquidor.

En espera del resultat final d'aquesta col·laboració, els dos artistes van comentar ahir l'experiència de treballar junts des de finals d'agost, convidats pel festival Temporada Alta, una aventura que Larbi va qualificar, irònicament, de «vacances de treball»; María Pagés el va corregir assegurant que més que unes vacances eren un premi. «En aquesta col·laboració el que mana és el desig, perquè no és fruit d'un encàrrec sinó el resultat d'una voluntat comuna de fer alguna cosa junts», explicava ahir la ballarina, asseguda a les escales de l'escenari del Municipal. Al seu costat, Larbi va destacar el fet de treballar «pensant conjuntament, quan un està acostumat a pensar sol», i va destacar que, malgrat la diferència d'estils, tenen criteris similars.

La coreografia, que els dos artistes han anat fent créixer comunicant-se en anglès quan han calgut paraules, presenta una escenografia que, com el nom del muntatge apunta, evoca el desert.

La compenetració entre els dos creadors a l'hora d'anar progressant en el treball ha estat senzilla, segons van coincidir a assenyalar tots dos, amb un punt de partida en què ha estat fonamental el treball dels braços. Pagés va destacar de Larbi: «És molt obert i té una sensibilitat i una generositat que faciliten la feina.» Larbi no es va quedar curt: «El flamenc és la segona cosa que he vist en ella, el primer que hi ha és el seu estil.» Amb aquesta sintonia, les perspectives són immillorables.

Dunas és una coproducció del festival gironí, el Dans Festival de Singapur, Sadler'sWells de Londres, Nuits de Fourvièrie de Lió, el madrileny Festival de Otoño i Les Estivales de Perpinyà. La música original, que combina sonoritats flamenques, clàssiques i àrabs, la signen Szymon Brzoscka i Rubén Lebaniegos, i els músics que acompanyen la parella de ballarins són: Barbara Drazkowska (piano), David Moñiz (violí), José A. Carrillo Fity (guitarra), Ismael de la Rosa (veu-flamenc), Chema Uriarte (percussió) i El Arabi Serghini (veu-àrab).

k

Més imatges a www.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda