cultura

En el gest petit, la trobada comuna

María Muñoz (Mal Pelo)i Raffaella Giordano (Sosta Palmizi) tenien una vida artística paral·lela. Se seguien però no es coneixien. Fins que Alain Fourneau va propiciar que construïssin una peça conjunta. Si la primera es caracteritza per un moviment enèrgic, l'altra té un aire més espiritual, més estilitzat. Es van atrevir a provar aquest incontro. Han trobat, ara, aquell mínim comú denominador: l'amor pel moviment de qualitat, per coincidir com a dones artistes en el circuit singular i un gran interès pel gest delicat: en el gest petit hi ha la trobada comuna. L'obra es pot veure a l'Ateneu de Celrà aquesta tarda (18 h) en un cap de setmana dedicat a la dansa del Temporada Alta.

L'espectacle permet una certa narrativitat gràcies als talls de veu de reflexions de les dues ballarines, en italià i castellà, sobre aquesta aventura. Va ser el punt de partida del treball. Cada una s'atansava a l'altra per un camí estret del bosc i anaven evocant les reflexions inspirades en aquell precís instant. Als comentaris que han ideat com ballar s'hi han anat sumant altres sons de molt diversa textura que llança Pep Ramis per forçar una certa improvisació. Això aporta una “fragilitat que dóna molta força” a la sessió. Per això, miren de no fer massa funcions seguides per no trencar aquesta espontaneïtat. El seu punt de trobada apareix en el contrast del món eteri, espiritual, amb l'atlètic, amb una forta expressivitat. Un cop tot s'ha destil·lat i s'ha deixat reposar, el punt en comú és un moviment molt essencial, “és una vivència que es va creant” i en què el públic intervé fent seu el recorregut vital d'aquesta trobada d'artistes, aparentment forçada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona