cultura

Cinema en català per als més petits de tots

Potser ja no és lluny el dia que es normalitzaran les coses i que anar a veure cinema en català no serà una accidentada odissea. De moment, però, el percentatge de l'oferta es mou al voltant del 5%, i sort en tenim d'entitats sense afany de lucre com la cooperativa Drac Màgic, que des del 1977 ha posat a disposició dels nens i nenes catalans un munt de pel·lícules animades de diferents països, doblades al català. Demà n'afegirà una més, la producció sueca La petita Anna i el tiet Llargarut, que forma part del cicle Pack Màgic de Nadal, una selecció de pel·lícules infantils doblades al català, que es projectaran en sales de cinema de Catalunya fins a l'11 de gener.

Segons els organitzadors, “es tracta d'una proposta cultural de qualitat per a famílies que vulguin acompanyar els seus infants en la descoberta del món del cinema”. El projecte ha estat dissenyat i distribuït per Drac Màgic, i inclou tres estrenes de cinema suec. L'esmentada La petita Anna i el Tiet Llargarut (a partir de 3 anys) és una producció del 2012 dirigida per Alicja Björk Jaworski, Lasse Perssoni i Per Åhlini. Té una durada de 47 minuts i relata les aventures d'Anna i el seu tiet (a la foto), amb un to dolç i innocent difícil de trobar a la cartellera, ideal per iniciar els nens molt petits a la gran pantalla. Les malifetes de l'Emil (de 63 minuts, per a nens a partir de cinc anys) és dels mateixos directors, data del 2013 i es basa en una història d'Astrid Lingren, la creadora de Pippi Langstrum. El protagonista, Emil, és gairebé igual de trapella. Laban, el petit fantasma. Quina por! (45 minuts, a partir de dos anys) és del 2006 i, lluny de fer por, s'acosta més a la comèdia amable. Els tres films es projecten als Boliche de Barcelona, CineBaix de Sant Feliu i Rambla de l'Art de Cambrils, sobretot en sessions dels caps de setmana.

També forma part del cicle una pel·lícula clàssica que ja es va estrenar l'any 1993 a Catalunya dins el programa de Drac Màgic, Cavall fort i Rialles. Es tracta d'El bosc en perill, per a nens a partir de tres anys, que es podrà veure als cinemes Texas de Barcelona. Trobareu la programació i més informació de les pel·lícules a www.packmagic.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen