Cinema Critica

CRÍTICA

À.Q

Dones enamorades al Brasil

L'escriptora americana Elisabeth Bishop va rebre una beca de 2.500 euros pel seu treball poètic i va decidir marxar a l'Amèrica Llatina. El viatge havia de ser curt, però quan va arribar al Brasil no va moure's del país al llarg de 15 anys, període durant el qual va guanyar fins i tot el premi Pulitzer. La raó de la seva perllongada estada al Brasil va ser l'amor amb l'arquitecta Lota Macero Soares, que estava vinculada amb la jerarquia política del Brasil. Bruno Barreto, un desigual i prolífic cineasta brasiler amb tendència a treballar en produccions de prestigi, que va triomfar internacionalment amb Gabriela (1982), ha decidit adaptar la història de la relació entre aquestes dues dones en una pel·lícula rodada en anglès i construïda a partir d'una posada en escena acadèmica i poc inspirada.

Els dos personatges principals de la pel·lícula tenen un clar interès. La seva relació amorosa és intensa i plena d'alts i baixos, sobretot quan el tema de l'adopció les porta a una forta tensió. El rerefons polític del país pot tenir un pes com a contrapunt del relat que s'explica. Tot plegat, però, queda diluït per una posada en escena terriblement convencional agreujada per un treball de disseny de producció que no sap treure profit de l'ambientació. El Brasil que mostra la pel·lícula és un petit paradís al marge de la realitat, com un oasi intel·lectual en què viuen les dues dones protagonistes, però Bruno Barreto no acaba de saber com poder arribar a donar més vida a les peces que posa en joc. El contrast interpretatiu entre l'actriu brasilera Glória Pires i l'americana Miranda Otto funciona esporàdicament i proporciona els millors moments d'aquesta irregular pel·lícula.

Luna en Brasil
Flores raras
Direcció: Bruno Barreto Intèrprets: Glória Pires, Miranda Otto País: Brasil, 2013


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona