cultura

Primer test per a ‘Birdman'

El film d'Alejandro González Iñárritu aspira a set Globus d'Or aquesta matinada, i ‘Boyhood', a cinc

Dos mexicans regnant consecutivament a Hollywood? Aquesta matinada, amb el lliurament dels Globus d'Or del 2015, començarem a saber la resposta. Alfonso Cuarón va guanyar l'any passat el premi al millor director per Gravity, i dos mesos després va guanyar l'Oscar, també per la direcció. Birdman, amb set nominacions als Globus, parteix com a favorita en una cerimònia que se celebrarà a l'hotel Beverly Hilton, organitzada per l'Associació de Premsa Estrangera de Hollywood, i que conserva, malgrat la profusió de premis cinematogràfics de tota mena, el caràcter simbòlic de termòmetre dels Oscar. Caldria revisar aquest títol, perquè sovint no coincideixen, però del que no hi ha dubte és que són –a distància– els premis més mediàtics després dels de l'Acadèmia de Hollywood.

Així, doncs, Birdman surt com a favorita, amb nominacions a millor director, comèdia o musical, actor de comèdia o musical (Michael Keaton), actor i actriu secundaris (Edward Norton i Emma Stone), guió i banda sonora original. Ahir mateix es va estrenar als cinemes catalans.

La segueix com a favorita Boyhood, finalista a millor drama, director i guionista (Richard Linklater), i actriu i actor secundaris (Patricia Arquette i Ethan Hawke). Altres títols que acumulen candidatures i poden triomfar aquesta matinada són The imitation game (cinc nominacions), i El gran hotel Budapest, La teoría del todo i Selma (totes tres amb quatre). Benedict Cumberbatch, Jennifer Aniston, Jake Gyllenhaal, Felicity Jones, Ralph Fiennes, Helen Mirren, Amy Adams i Joaquin Phoenix són alguns dels actors que poden sortir de la gala amb algun premi.

Pel que fa als premis televisius, surten com a favorites les sèries Fargo, amb cinc nominacions, i True detective i Orange is the new black, amb quatre. També poden endur-se premis The good wife, Downton Abbey, Juego de tronos, House of cards, Girls... Tornen a presentar la gala les actrius i humoristes Tina Fey i Amy Poehler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona