Cinema Critica

CRÍTICA

À.Q

La consciència de sentir-se malalta

L'atzar fa que, mentre triomfa el biopic sobre la malaltia neuronal de Stephen Hawking, s'estreni Siempre Alice de Richard Glatzer i Wash Westmoreland sobre una professora a qui als 50 anys li diagnostiquen un Alzheimer prematur. En aquest cas es tracta d'una pel·lícula independent, de poc pressupost, que és capaç d'esquivar tots els mals vicis de les històries santes. La protagonista és una professora de lingüística que comença a tenir fallades de memòria i afronta la malaltia amb el risc de prendre consciència de totes les fases del seu mal i de saber que probablement allò que li passa té un component genètic que heretaran els seus fills. Glatzer i Westmoreland eviten tot element melodramàtic. En lloc de fer-nos el retrat de la persona que cuida la malalta i de la dificultat de convivència, ens expliquen com Alice va prenent consciència del seu fosc futur. La protagonista enregistra a l'ordinador normes, conductes i solucions per poder orientar-se malgrat el procés degeneratiu de la seva memòria. En cap moment es carreguen les tintes i la relació amb la filla gran aporta moments d'intensitat i de sinceritat. Malgrat que la seva posada en escena és discreta, el gran element que fa que Siempre Alice tingui força és la interpretació de Julianne Moore.

Després d'haver estat present a totes les batalles, l'actriu ja no té necessitat de demostrar res, ni de sotmetre's a cap procés d'exhibicionisme. Ella interpreta Alice i ho fa sense buscar moments de lluïment, però sense quedar-se curta. Al final, l'art de Julianne Moore brilla en una curta escena quan es mostra el contrast entre la seva interpretació de malalta precoç i la seva imatge afligida al final del seu procés.

Siempre Alice
Direcció: Richard Glatzer, Wash Westmoreland Intèrprets: Julianne Moore, Alec Baldwin País: EUA, 2014


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol