Teatre

agenda d'autor / j.b

Segrest o justícia
La ciutat té una inexplicable apagada. Enmig de la foscor, dues cuques de llum són atretes per la llum de la justícia; una dona, desesperada per proporcionar un millor futur a la seva filla, i el seu amant segresten la nena per aconseguir que el pare pagui, com a rescat, les pensions endarrerides. En les sòrdides hores en què transcorre l'obra, l'autor ha volgut explorar la idea de sacrifici matern: com els pares veuen en els seus fills un reflex de la seva pròpia infància i com tracten d'expiar els seus propis fantasmes. I també reflexionar sobre la innocència de la infància. Aquest és el punt de partida d'Exprés, la primera de les peces que TeatrodeCerca prepara al Ciclo Tantarantana.
EXPRÉS
TeatrodeCerca
Lloc i dia: Al Tantarantana, del 4 al 8 de març.
La intriga segueix de gira
Diuen que Agatha Christie no va permetre que es rodés una pel·lícula sobre The mouse trap fins que no sortís de la cartellera. Fa dècades que aguanta per a desesperació dels productors (uns quants ja es deuen haver jubilat). La producció a Barcelona va superar les 100 funcions, superant totes les expectatives. Ara la peça gaudeix d'una gira en què multiplica la intriga i els membres del Club de La Ratonera (aquells que saben qui és l'assassí en aquesta novel·la, convertida en obra teatral, i guarden el secret). Diumenge seran a Terrassa.
La ratonera
Agatha Christie
Direcció: Víctor Conde
Lloc i dia: Teatre Principal de Terrassa, diumenge, a les 18 h.
La Zaranda enamora de nou Catalunya
La Zaranda és, potser al costat de la Cuadra de Sevilla, la companyia andalusa més catalana. Perquè és a Barcelona principalment on han forjat després les seves carreres internacionals. El grito en el cielo presenta uns éssers desvalguts reclosos en un geriàtric, al final dels seus dies, reduïts simplement a cossos, a òrgans, a historials mèdics, però que no es resignen a la defunció pautada que els tenen assignada i busquen com sigui una fugida. Personatges extraviats que no han perdut l'esperança, que intenten escapar-se d'una situació que els empresona i emprenen un viatge de retorn a la llibertat, a la vida. La Zaranda. amb 37 anys de trajectòria, Premio Nacional de Teatro 2010, és de les companyies estatals de major projecció internacional, sobretot a l'Amèrica Llatina.
EL GRITO EN EL CIELO
La Zaranda
Intèrprets: Celia Bermejo, Enrique Bustos, Gaspar Campuzano, Iosune Onraita i Francisco Sánchez.
Lloc i dia: Al Joventut de l'Hospitalet de Llobregat, demà, a les 20 h.
Lloc i dia: Al Principal de Vilanova i la Geltrú, diumenge, a les 19 h.
MIG SEGLE EN ESCENA
El Fakir Kirman celebra demà, a la pista del circ Raluy, les seves noces d'or amb el circ. És una funció única d'aquest artista internacional, nascut a Cornellà de Llobregat el 1946. L'any 1982, Josep Miret va obtenir el Premi Aplaudiment Joan Sebastià Gasch del FAD i l'any 2001 va aconseguir un rècord Guinnes quan va aguantar, damunt d'un llit de claus, sis planxes de formigó amb un pes total de 149,3 quilos. Entre els artistes que actuaran a l'espectacle de celebració hi ha Enric Magoo (màgia), Akirachan (malabarista), Judita Látigos (llançadora de punyals) i Els Pipos (pallassos musicals).
Lloc i dia: Circ Raluy, al Port Vell. Demà, a les 12 h.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda