cultura

Ramon Mitjaneta debuta amb ‘Mentre el món reposa'

El cantautor de Sant Ramon (Segarra), resident a Sant Julià de Ramis, presenta aquesta tarda el seu disc a Els Jardins de la Mercè, de Girona

En aquest concert gratuït actuarà en format de trio

Ramon Mitjaneta va venir a Girona a estudiar història, el 2004, i ara ha establert aquí la seva residència, concretament a Sant Julià de Ramis. Aquest cantautor nascut el 1980 a Sant Ramon (Segarra) va començar la seva activitat musical quan va acabar la carrera, el 2008, i va aconseguir una beca Erasmus per anar a Pàdua, al nord d'Itàlia. “Allà m'enyorava molt i em vaig posar a escriure cançons”, explica Mitjaneta, que va fer el seu primer concert el 2010 al festival Domèstica de Girona, al cinquè pis d'una casa de la plaça de les Olles. Ara acaba de publicar el seu primer disc, un treball autoeditat titulat Mentre el món reposa.

Aquesta tarda Ramon Mitjaneta presentarà el disc en un concert gratuït al bar i restaurant Els Jardins de la Mercè de Girona (18 h), on l'acompanyaran, per primer cop, Esteve Vaello (teclats i percussió) i Anna Fuster (baix). “També faig concerts sol, amb guitarra i loops, però crec que les meves cançons pugen molt quan estan ben acompanyades”, explica Ramon Mitjaneta, que es refereix també al procés d'elaboració del disc. “Vaig actuar dos anys al concurs de cançó de Salitja i allà vaig conèixer el cantautor calongí Carles Cuxart (Vol Menor), que em va recomanar que gravés el disc amb Roger Gascon, al seu estudi Bird With Vertigo, de Barcelona”. En el disc, Mitjaneta canta i toca les guitarres acústica i elèctrica i Gascon s'ha encarregat de la resta: a més de produir, gravar, mesclar i masteritzar el disc, ha tocat la bateria, el baix, la guitarra elèctrica, l'ukelele, el piano, els teclats i les percussions.

“Les deu cançons del disc són molt diferents entre elles, però sí que es podria dir que hi ha un tema predominant: l'amor i el desamor”, explica. El disc s'obre amb Un vell teatre i continua amb Petit presoner, un tema que parla de “lluitar pels teus somnis, de fer el que t'agrada i et diu el cor perquè la rutina no et mati”. Mentre el món reposa, la cançó que dóna títol al disc, va ser escrita de nit i ho reflecteix, i No sé ben bé com mostra la seva cara més rockera, com a fan declarat d'AC/DC –sobretot del disc The Razors Edge–, The Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival i John Fogerty, sense oblidar referències més properes com ara Sopa de Cabra i Gossos, “pels jocs de veus a la seva etapa acústica”. En directe fa també versions de Creedence, Sopa, Lluís Llach i Pau Alabajos.

El disc, disponible també a les plataformes digitals com Spotify i iTunes, es promocionarà amb un videoclip de la cançó Lliures. Maite Martínez és l'autora de l'acurat disseny gràfic i de les il·lustracions, que mostren els teulats de Sant Ramon, de nit, amb un fons d'estrelles i galàxies llunyanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA