Teatre

arts escèniques

xavier castillón

Riure en plena Quaresma

El Festival Còmic de Figueres celebra la seva 8a edició del 2 al 5 d'abril, i proposa una programació que combina l'humor amb música, circ, mim i màgia

Q uè té lloc entre el dijous 2 i el diumenge 5 d'abril? Aquest any, la Setmana Santa, però també el vuitè Festival Còmic de Figueres , ja instal·lat en aquestes dates abans tan solemnes per programar una sèrie d'espectacles d'artistes nacionals i internacionals que es mouen dins dels límits flexibles de l'humor, en connexió amb altres arts escèniques, com ara la música, el circ i la màgia. El festival, organitzat per TiP Produccions, es desenvolupa en dos espais principals: el Teatre El Jardí i l'Espai Citroën (plaça Catalunya), on tindran lloc els actes gratuïts.

Avui, però, ja s'inaugurarà a la Biblioteca Fages de Climent (20 h) l'exposició Humor 2.0, que inclou una selecció dels fotomuntatges amb què la popular piuladora Dolors Boatella ironitza sobre l'actualitat a través de les xarxes. L'exposició inclou tant aquests memes en videoprojecció com obra gràfica impresa. I es proposa una experiència interactiva: durant els dies del festival, una part de l'exposició arribarà a El Jardí i la plaça Catalunya, on el públic podrà fer-se fotografies amb les creacions de Boatella i compartir-les per Twitter i Instagram amb l'etiqueta #LOLFigueres.

El Festival Còmic s'obrirà dijous vinent a El Jardí amb la gala inaugural (21 h, 15 i 12 euros), que serà conduïda pels personatges-caricatura de Tomàs Molina i Mònica Terribas a Polònia, interpretats per David Olivares i Agnès Busquets. Aquesta gala per a tots els públics inclourà les actuacions de Carlos Latre, que hi portarà tot el seu repertori d'imitacions; el també televisiu Peyu, amb el seu humor implacable; la prestigiosa pallassa nord-americana Laura Herts, i el trio Acrobarouf, els acròbates més temeraris del Cirque du Soleil.

Divendres tindrà lloc a l'Espai Citroën l'actuació de Cuncurulla, que estrenarà el seu Circant, un circ empordanès i musical (12 h) i, a la tarda, l'espectacle complet d'Acrobarouf, Scratch! (18 h). La jornada es tancarà a El Jardí amb Hotel Paradiso, dels alemanys Familie Flöz, uns clàssics del teatre de màscares (21 h, 15 i 12 euros).

Dissabte actuarà a l'Espai Citroën en Jam, amb El Mêtre (18 h), un espectacle d'humor gestual per a tots els públics, i a la nit l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i Jordi Purtí tornaran a El Jardí amb Concerto a tempo d'umore (21 h, 15 i 12 euros), coproduït pel festival, on es va estrenar.

Diumenge s'obrirà amb la sessió col·lectiva Somriure a la vida, en la qual Mari Luz Lurbe conduirà quatre hores de joc, diversió i meditació, al castell de Sant Ferran (de 10 a 14 h, gratuït). A la tarda tindrà lloc a l'Espai Citroën un concert-espectacle de La Troba Kung-Fú i el Circ Cric de Tortell Poltrona (19 h) i tancarà el festival Antonio Díaz, el Mago Pop, amb La gran ilusión a El Jardí (21 h, 15 i 12 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà