cultura

Morella commemora el 70è aniversari de l'alliberament de Mauthausen

Les activitats es desenvolupen amb la col·laboració de l'Amical Mauthausen i consistiran en una exposició, conferències, un cicle de cinema i un acte institucional

La regidora de cultura de l'Ajuntament de Morella, Maria Rallo, i el director dels museus de la localitat, Carlos Sangüesa, han comparegut en roda de premsa per explicar tots els actes que s'han organització per commemorar el 70è aniversari de l'alliberament del camp de concentració de Mauthausen.

D'aquesta manera, des del proper dissabte, 11 d'abril, i fins al 31 de maig, a Morella es podrà visitar una gran exposició cedida per l'associació Amical Mauthausen, hi haurà diverses conferències, un cicle de cinema o un acte institucional en el què s'instal·larà una placa al passeig de l'Albereda i que tancarà aquesta commemoració.

Cal assenyalar que Mauthausen va ser un dels camps de concentració més cruels en la Segona Guerra Mundial, ja que per aquest van passar 200.000 persones, de les quals van ser assassinades 120.000. Entre elles, vint-i-dos de la comarca dels Ports.

Les activitats que s'han organitzat començaran dissabte amb la visita a l'exposició “Imatges i memòria de Mauthausen”. Aquesta es podrà veure al Convent de Sant Francesc fins al 31 de maig. Els actes de commemoració del 70è aniversari del camp de concentració de Mauthausen conclouran el dia 30 de maig amb un acte institucional en el què s'espera que participen també els altres pobles de la comarca i que comptarà amb la presència d'Alejandro Zurita, nebot de Julian Centelles Guarch, veí de Portell que va ser assassinat en aquest camp de concentració.

Les pel·lícules i documentals que formaran part del cinefòrum seran “El gran dictador”, “Els últims dies”, “El tren de la vida”, “Nit i boira”, “La passatgera”, “El paradís de Hafner” i “La vida és bella”.

Els actes organitzats també comptaran amb conferències a càrrec de Rosa Toran, historiadora i membre d'Amical Mathausen. Una d'elles tindrà lloc a l'institut i l'altra, oberta a tot el públic, serà el proper dissabte 18 d'abril.

Finalment, el 30 de maig tindrà lloc l'acte institucional amb la instal·lació d'una placa en record de les víctimes de l'Holocaust.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA