cultura

Inaugurat el Centre Pau Casals de la Universitat Catalana d'Estiu

Institucions europees i dels Països Catalans han participat en el finançament de gairebé cinc milions

El centre, emanació de la Universitat Catalana d'Estiu , podrà acollir 86 estudiants i funcionarà tot l'any

Aplegar en una mateixa activitat estudiants “de territoris diferents, separats per fronteres administratives, però que comparteixen una llengua, una cultura i moments d'història comuna” és l'objectiu del Centre Pau Casals de Prada del Conflent, a la de la Catalunya Nord. El centre ha estat impulsat per la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) i hi han participat administracions públiques de tres Estats, amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder). de la Unió Europea a través dels programes Interreg i el Programa Operatiu de Cooperació Transfronterera Espanya-França-Andorra.

L'alberg Centre Pau Casals “és un exemple d'implicació d'administracions públiques diverses, en la construcció del projecte europeu.” De l'Estat espanyol hi han participat la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona i els consells insulars de Mallorca i Eivissa. Per l'Estat francès, el Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló, el Consell General del Pirineu Oriental i la Vila de Prada. Per la part andorrana, finalment, hi ha participat el Govern d'Andorra. El cost total del projecte ha estat de més de quatre milions set-cents mil euros. dels quals les institucions europees n'han aportat dos i mig. La Generalitat de Catalunya un i mig i els Consells Regional i General de la Catalunya Nord quatre-cents mil euros. La resta han estat aportacions de la resta d'institucions citades, així com de l'Agència francesa del Medi Ambient i el Domini de l'Energia.

Mansió Vallroc

El centre Pau Casals es troba situat a la mansió Vallroc, construïda l'any 1924 per una família d'arrels barcelonines i encarregada a l'arquitecte Ricard Segalà, seguint el model d'una altra casa del mateix arquitecte situada a l'avinguda del Tibidabo de Barcelona, l'actual Col·legi Sil. Ara, el Centre que s'ha inaugurat és “un conjunt de tres edificis mediambientalment sostenibles.” Dos estan destinats a dormitoris i un altre, l'edifici històric restaurat, és polivalent. Hi ha 86 places repartides en 24 habitacions, amb un jardí de 5.000 metres quadrats, i una biblioteca, dues aules, una sala d'estar i recepció. L'establiment duu el nom de Pau Casals, que entre els anys 1939 i 1957 el músic visqué a Prada del Conflent, i una de les cases on s'hostatjà fou precisament la masoveria de la finca de Vallroc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona