cultura

Jaume Roures vol fer un museu de Woody Allen

El productor va desvelar ahir el projecte de crear un centre sobre el cineasta que es podria inaugurar d'aquí a dos anys a Barcelona

El grup Mediapro vol crear a Barcelona el Woody Allen Center, el primer museu al món dedicat a l'obra artística del director de cinema, segons va avançar ahir Jaume Roures a TV3. Mediapro vol situar aquest museu a l'antiga Escola d'Arts i Oficis de la capital catalana, al carrer Avinyó de Ciutat Vella, que està en desús des del 2009. El museu tindrà tres plantes i uns 2.000 metres quadrats.

En declaracions a TV3, el director de Mediapro, Jaume Roures, amic de Woody Allen i productor de diverses pel·lícules seves, ha admès que tenen “una vinculació molt especial” amb el cineasta de Manhattan. “Això és com si féssim una nova pel·lícula amb ell”, va dir. En la mateixa informació s'ha indicat que Woody Allen ha beneït la idea i que ja busca material per proveir el centre.

Les claus del seu treball

El Woody Allen Center de Barcelona vol ser un centre de referència per descobrir les claus del treball d'Allen, recorrent la seva filmografia i centrant-se en temes recurrents dels seus llargmetratges com l'amor, l'humor, el sexe, la mort i la religió. També s'ha indicat que el projecte està pendent que la Generalitat, propietària de l'edifici, convoqui un concurs per als aspirants a convertir-lo en equipament. TV3 ha explicat que si el projecte de Mediapro s'imposa, “d'aquí a dos anys aixecarà el vol aquesta aposta cinematogràfica, cultural i turística”. Fonts del Departament de Cultura van afirmar ahir a aquest diari que sí que sabien que estan buscant un edifici per ubicar el centre, però que és un projecte “molt primerenc pel que fa a la possible implicació de les institucions”.

Ahir justament es va saber que Irrational man, de Woody Allen, participarà fora de concurs en el Festival de Canes. Mediapro ha produït els seus films Vicky Cristina Barcelona, Coneixeràs l'home dels teus somnis i Midnight in Paris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen