cultura

Visa pour l'Image instal·la a Perpinyà el Centre Internacional del Fotoperiodisme

La seu se situarà al convent dels Mínims, un dels escenaris històrics del certamen

Acollirà i difondrà fons fotogràfics d'arreu del món i restaurarà els fons malmesos

Perpinyà es vol consolidar com la capital mundial del fotoperiodisme. Amb aquest objectiu, el pròxim mes de setembre començaran les obres del que serà el futur Centre Internacional del Fotoperiodisme, seu permanent del certamen que acollirà, restaurarà i difondrà fons fotogràfics d'arreu del món. L'anunci l'ha fet el president de l'associació Visa pour l'Image, Jean-Paul Griolet, durant la presentació de la 27ª edició del certamen que tindrà lloc a Perpinyà entre el 29 i el 13 de setembre. Griolet, que ha agraït el suport rebut pel ministeri de Cultura francès i l'Ajuntament de Perpinyà, ha destacat que el nou Centre Internacional del Fotoperiodisme farà “permanent” la tasca del festival en defensa de la llibertat d'expressió i per posar en valor la feina dels fotoperiodistes. “Volem ser tot l'any símbol de la defensa de la llibertat i de la professió”, ha reblat.

Griolet també ha destacat que la Universitat de Perpinyà Via Domícia, en partenariat amb el certamen, aposta per la formació de fotoperiodistes amb un nou grau que es va posar en marxa el passat mes de gener i un màster bilingüe en anglès i francès per fer de Perpinyà un “pol d'excel·lència” en la matèria.

Vint-i-setena edició

El director del certamen, Jean-François Leroy, ha explicat que, a falta de tancar els darrers serrells dels programa, la 27ª edició del Visa pour l'Image comptarà amb 26 0 28 exposicions que apostaran pels nous talents de la professió que aporten “una nova energia”. N'ha destacat, per exemple, l'exposició del somali, Mohamed Abdiwahad, sobre els atemptats islamistes en aquest país, o la de Lynsay Addario, al voltant del drama dels refugiats siris. L'edició d'enguany serà la primer en 25 anys que no inclourà una secció dedicada al World Press Photo. Leroy ha assegurat que “no ha estat una decisió fàcil” però que l'han pres “per defensar una certa ètica en la professió”. Com en anteriors edicions, del 14 a 18 de setembre les exposicions estaran reservades a les vistes d'escoles que l'any passat van rebre més de 10.000 alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona