782.000 euros per a l'Arqueològic

Al marge del projecte de traslladar el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) al complex de Tabacalera, està previst que al gener comencin les obres de restauració de la seu actual del museu, a la plaça del Rei. Precisament aquestes obres són les que tenen una partida més gran del pressupost general de l'Estat aprovat ahir dins l'apartat de patrimoni, amb un total de 782.000 euros. A més, s'ha aprovat una partida de 16.000 euros per començar a impulsar el projecte de trasllat del MNAT. El Museu de la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona, amb 16.000 euros, i la restauració del teatre romà de Tàrraco (25.000 euros), on s'ha de construir un mirador sobre l'escena del teatre, són uns altres dos espais de Tàrraco que rebran ajuts, juntament amb la catedral de Tarragona, que està immersa en el pla director i que el 2010 rebrà 595.000 euros per a la continuació de la restauració integral del monument.

Igualment, es van aprovar 85.000 euros per a la restauració de les muralles romanes. A Tortosa, la restauració de la catedral tindrà una dotació de161.500 euros. I, finalment, s'ha destinat una partida de 64.000 euros per a la restauració del castell de Siurana, a Cornudella de Montsant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.