Un centenar de persones visiten Sant Celoni medieval

Un centenar de persones van participar en les dues visites guiades que es van fer pel Sant Celoni medieval els dies 26 i 27 de setembre amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni. El recorregut Pertegàs i la Força. Un passeig pel Sant Celoni medieval es va iniciar al Parc de la Rectoria Vella, on es va visitar Sant Martí de Pertegàs, l'antiga parròquia de la vila, i la Rectoria Vella. Seguidament es va anar al barri de la Força o nucli fortificat medieval que es va formar al peu del camí ral i a l'entorn de la capella dedicada a Sant Celdoni. Pel carrer de les Valls es va accedir a la torre de la Força, recuperada recentment, i es va poder pujar a dalt de la torre, per gaudir de la vista que tenien els vigilants del recinte. L'itinerari va acabar a la capella romànica de Sant Ponç, que formava part de l'antic hospital de leprosos.

La torre de la Força, situada al carrer de les Valls, està oberta al públic tots els dissabtes a la tarda, i els diumenges i festius durant tot el dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES