cultura

‘Bola de drac' i dibuixants com ara Bernet, Fer i L'Avi, en el 9è Festival del Còmic

El festival organitzat per l'Ajuntament de Torroella i Panini inclourà prop de mig centenar d'activitats

Diumenge hi haurà l'espectacle ‘Somnis' dels SP3

L'exposició més important sobre Bola de Drac a l'Estat espanyol –capella de Sant Antoni, del 19 al 29 de juny– i la presència d'una dotzena de destacats autors de còmic i il·lustració, com ara Jordi Bernet (Torpedo 1936), Fer i Lluís Recasens L'Avi, que estaran a la disposició dels seus lectors, són alguns dels molts al·licients del 9è Festival del Còmic de Torroella de Montgrí , que tindrà lloc entre demà i diumenge, organitzat per l'Ajuntament i l'empresa Panini, amb un caràcter eminentment familiar. En total, s'han programat prop de mig centenar d'activitats durant tot el cap de setmana, que inclouen tallers, cercaviles, exposicions, gimcanes, espectacles de carrer, conferències, etc. Un dels plats forts del festival és l'espectacle familiar Somnis, protagonitzat pels SP3, el grup musical del Club Súper 3, que es podrà veure aquest diumenge a l'Espai Ter (18 h, d'11 a 17 euros). A més, els titulars del carnet del Club Súper 3 rebran un lot de productes Panini, tindran 60 minuts gratuïts al parc d'atraccions Jocs de l'Estartit i l'entrada gratuïta per veure dissabte al Cinema Montgrí la pel·lícula Vengadores II.

Les signatures d'autors tindran lloc als estands de l'Ajuntament, de Panini i de la trentena de llibreries i editorials que seran presents en el Mercat del Còmic del passeig de Catalunya. A més dels autors ja esmentats, també hi haurà Óscar Martín, guionista de Tom & Jerry des del 1986, Rafater, Belén Ortega, Joan Mundet, Ricard Soler, Josep Busquet, Olga Resina i Sergio Pérez Moya, Marc Castelao i Jordi Manzanares Oliver.

També hi tindrà lloc el III Concurs d'Aparadors, amb una vintena d'establiments inscrits, i s'ha incrementat l'apartat de sessions fotogràfiques perquè els fans puguin fotografiar-se amb els seus personatges fantàstics favorits.

El Cucut aposta pel còmic com a canal narratiu

La llibreria El Cucut aposta pel còmic com a “canal narratiu” i com a “gènere literari” amb un gran potencial, i per això ha organitzat diverses activitats complementàries del festival. Demà s'hi presentaran Terra de frontera, Olèrdola 1058, d'Oriol Garcia i Quera, i Hotel Porquí, de Jordi Fenosa (20 h). I dissabte, utilitzant el format del seu Berenar Literari de dijous sant, la llibreria ha convidat professionals del còmic perquè s'hi trobin amb els seus lectors durant tot el dia i, a partir de les 18 h, hi tindrà lloc una taula rodona amb Oriol Garcia i Quera, Jordi Fenosa, l'escriptor Martí Gironell –El pont dels jueus s'ha publicat també en còmic–, els editors Alejandro Martínez Viturtia (Panini Còmics) i Rafael Català i Dalmau; l'escriptor Jordi Dausà, gran lector de còmics; Jorge Coll, editor de la revista especialitzada en còmics Amaníaco, i Olga Resina i Sergio Pérez, autors del còmic Supercatalà.

D'altra banda, Jordi Bernet presentarà dissabte a la biblioteca Pere Blasi el volum Torpedo 1936. Integral, un llibre de 720 pàgines editat per Panini Còmics (11.30 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES