cultura

Música contemporània i patrimoni local al Sirga

El festival de la Ribera d'Ebre programa més de vint concerts

La segona edició del Sirga Festival portarà a la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, des d'aquesta setmana i fins al 18 de juliol, una oferta de més de vint concerts amb 45 músics d'arreu del món. El fil conductor és, seguint la línia del primer festival, la música contemporània instrumental, el free jazz, l'electroacústica i l'experimentació sonora. Un programa que es complementa amb diverses activitats com ara classes magistrals o tallers. A més, enguany el festival crearà xarxa amb l'Access Contemporary Music de Chicago, una col·laboració que permetrà que al febrer hi hagi un tast del Sirga a la ciutat americana, i en el festival de l'any que ve es tocaran a Flix peces compostes per artistes d'allà.

El festival arriba a la segona edició perseguint objectius com ara la potenciació de la creació sonora i musical d'arreu del món, la dinamització de les Terres de l'Ebre amb un festival internacional o la projecció dels creadors i intèrprets del territori. El director del festival, Joan Bagés, ha remarcat en declaracions a ACN que enguany s'estenen al castell de Miravet o a Ca Don Joan a Vinebre. A més, amb vista a l'any que ve ja ha avançat que la seva voluntat és continuar estenent-se en el territori, perquè el festival sigui de totes les poblacions de les Terres de l'Ebre.

Entre els grans noms que Bagés ha volgut destacar hi ha el del compositor anglès Richard Barrett, que oferirà una classe magistral d'electroacústica i, a més, estrenarà una obra composta expressament per al Sirga Festival; el violoncel·lista belga Arne Deforce o el col·lectiu de música acusmàtica Alcôme de França, que ja hi va ser l'any passat.

Noms de ressò internacional que coincidiran amb joves promeses del territori com ara la soprano tortosina Cecília Aymí i el flautista barceloní Marc Horne, que oferiran un concert de veu, flauta i electrònica a Vinebre. En aquest sentit, el director del festival també ha lloat la feina de l'Orquestra Simfònica de les Terres de l'Ebre, que, “en una època en què les grans orquestres programen molt poca música contemporània”, ha dit, té “un paper rellevant”. L'OSTE acompanyarà el pianista mallorquí Tomeu Moll en un concert a Tortosa el 13 de novembre, en una extensió del festival a la tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona