cultura

Vallbona obre el cicle de concerts Ruta del Cister

El monestir de Vallbona de les Monges és l'escenari avui del primer dels cinc concerts de la Ruta del Cister que han estat programats dins el cicle Música als Monuments pel Departament de Cultura. A les vuit del vespre, l'orquestra barroca Vespres d'Arnadí ofereix I virtuosi mendicanti, un programa amb alguns dels concerts més brillants de Vivaldi, Händel i Marcello.

Diumenge, 26 de juliol, a dos quarts d'una del migdia, el contratenor Jordi Domènech, acompanyat pel cor La Xàntria, portarà a Vallbona el misteri del Cant de la Sibil·la. Aquest ritual es va representar durant segles la nit de Nadal fins que va ser prohibit pel Concili de Trento. S'ha mantingut a Mallorca o l'Alguer i va ser declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco el 2010.

El mateix diumenge, a les sis de la tarda, la pianista i professora del Liceu Alba Ventura interpretarà Els grans estudis de Czerny, Liszt, Chopin, Mendelssohn, Debussy, Sibelius, Scriabin, Prokofiev, Rautavaara i Kapustin.

La programació continuarà amb The Kingdom Gospel Choir el 8 d'agost a Santes Creus. Procedent de Londres, presentarà el seu darrer treball, Gospel&pop.

L'últim concert, el dia 15 d'agost, a les set de la tarda, es farà al convent de Sant Bartomeu de Bellpuig amb el grup de jazz Albert Bello & Oriol Saña.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda