cultura

La catedral, a punt per al rodatge

Una gran tela de color verd –que permetrà aplicar la tècnica de la incrustació o chroma key, que s'utilitza tant en cinema com en televisió i que consisteix en la substitució d'un fons per un altre mitjançant ordinador– tapava part dels edificis de la plaça de la Catedral de Girona, des del bar L'Arc fins a arribar a l'entrada de la Casa Pastors. L'equip de Joc de trons preparava així el decorat del que ha de ser una de les escenes més importants de la sisena temporada de la sèrie fantàstica medieval i que s'ha de filmar, previsiblement, dilluns 14 i dimarts 15. Els accessos a la catedral, però, estan tancats des d'avui, ja que abans de la gravació hi ha proves de càmera i assajos. A més de la tela, també davant de la Casa Pastors s'havia instal·lat una bastida que podria estar destinada a part de l'equip de direcció i a les càmeres de rodatge. També s'havia penjat una llarga banderola mig transparent al carrer de la Força per tapar la visió. A més, un topògraf estava davant del fons verd.

Ha transcendit que l'escena que es gravarà a les escales és la d'un cavall muntat per Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau). Lannister es dirigeix cap a la fortificació de Baelor (la catedral de Girona) per intentar conquistar-la acompanyat de tropes Tyrell. En aquesta escena també estaria involucrada Margaery Tyrell (Natalie Dormer), que s'ha convertit en una devota de la Fe dels Set. Els experts en la sèrie destaquen que és una escena important, però no de final de temporada.

Gelats de Jordi Roca

El pastisser Jordi Roca va enviar ahir al rodatge gelats de la seva botiga Rocambolesc per a uns 200 actors, extres i tècnics, “perquè se sentin com a casa”. Entre els gelats enviats com a cortesia per Roca, un fan declarat de la sèrie, hi havia reproduccions de la mà de Jaime Lannister, una de les últimes creacions del pastisser d'El Celler de Can Roca, sense saber si Lannister arribarà a tastar-les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

El Festival Acoustic Vell celebra l’edició XXVI

Girona
cinema

‘Traca’ i ‘Anhel de llum’ guanyen el festival de curts en català d’Òmnium

bArcelona
Crítica

Inefabilitat i sublimitat

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

Barcelona

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols