cultura

L'atac al temple

La catedral de Girona protagonitza una escena que marcarà la sisena temporada i que mobilitza més de 160 extres i quatre dels protagonistes de ‘Joc de trons'

La majestuositat de la catedral de Girona va ser l'escenari ahir d'una de les seqüències principals, de to èpic, de la sisena temporada de Joc de trons . Barrada als turistes i també als curiosos, la filmació va mobilitzar prop de 150 extres i va implicar quatre dels protagonistes de la sèrie televisiva més popular del moment: Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau), High Sparrow, (Jonathan Price), Margaery Tyrell (Natalie Dormer) i Tommen Baratheon (Dean-Charles Chapman). Dirigida per Jack Bender, un dels productors executius de l'aclamada Perdidos, l'escena –d'uns quatre minuts de durada– es va filmar durant tot el dia, des de quarts de nou del matí –quan un autocar va portar 139 extres vestits de soldats Tyrell a la plaça de Sant Pere– fins a les set de la tarda.

La seqüència, gravada amb tres càmeres, comença quan High Sparrow baixa les escales de la catedral i és ovacionat pel poble. En aquest moment, Sparrow, el líder de la secta de la Fe, fa un parlament en el qual explica que la reina Margaery Tyrell, vestida de presonera, també ha assumit el poder de la Fe.

Com a curiositat, els testimonis han vist l'actriu Natalie Dormer, en els descansos del rodatge, portant unes sabatilles d'estar per casa rosa xiclet. En aquest moment de l'escena irromp Jaime Lannister, muntat a cavall, i liderant, des de la plaça de la Catedral, un exèrcit de soldats de la Casa Tyrell. En el diàleg que s'ha sentit s'entreveu que Lannister, també conegut com Mata-reis, reclama al líder de la secta que li entregui la reina. És en aquell moment quan s'obren les portes de la
catedral, d'on surten el rei Tommen Baratheon acompanyat de la reina i la guàrdia reial, la qual ja no llueix els escuts Lannister sinó l'estrella del Septum de Baelor. Són els blasons que cobreixen Sant Pere i Sant Pau al pòrtic de la catedral. Aquesta escena mostra com els reis, aclamats també pel poble, s'han entregat a la Fe. El moment gravat ahir a Girona és el preludi d'una escena transcendental que s'acabarà avui i que ha de marcar la temporada, segurament una batalla entre les dues faccions. I és que els monjos anaven amb forques i garrots.

Cavall blanc i de cartró

L'escena continua amb Lannister, muntat en un cavall blanc, al primer replà de les escales, amb aire amenaçador. En el rodatge es pot veure com l'actor protagonista puja en un cavall de cartró i el seu doble és qui realment munta el cavall vingut expressament d'Anglaterra. Hi havia un segon cavall blanc, substitut, esperant a la plaça adjacent de Sant Pere.

El rodatge de les escenes a la catedral suposa un maldecap per als turistes que visiten Girona, ja que des de dilluns fins dimecres, últim dia de rodatge, els serà impossible accedir a la plaça de la Catedral. Els turistes assumeixen amb resignació la impossibilitat d'arribar fins a la imponent escalinata per culpa de la gravació. Això feia que ahir es veiessin molts turistes a les escales de Sant Feliu i que rebés més visites que de costum, en obrir-se l'entrada principal d'aquesta basílica, ja que el rodatge també manté tancada la pujada de Sant Feliu. L'equip de Joc de trons, a més, va voler agrair la deferència que va tenir la gelateria Rocambolesc de Jordi Roca, el pastisser d'El Celler de Can Roca, convidant l'equip d'El Celler a assistir al set de rodatge.

La filmació a Catalunya continuarà dissabte al castell de Santa Florentina, a Canet de Mar, on s'ha de rodar un àpat medieval per al qual han vingut cuiners d'Anglaterra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA