cultura

Units en la distància

Bremen reforcen la seva cara pop amb ‘Tornar d'Amèrica', un disc inspirat en la marxa d'un dels seus membres als Estats Units

Continuen sense haver posat mai els peus a Bremen, però, inspirant-se en aquesta ciutat del nord-est d'Alemanya per al nom del seu grup, Gracià Pedro, Toni Terrades, Joan Villarroya, Guillem Rodríguez i Miguel Ballester, entreguen el seu segon disc, Tornar d'Amèrica, publicat –com Les cançons que vindran, del 2013– per Fina Estampa, discogràfica vinculada a l'oficina de management de Manel, Mishima i Joan Miquel Oliver. Un disc que, malgrat la dicció dylaniana de Pell salvatge, el primer single, s'allunya de la sonoritat marcadament americana del seu debut per emfasitzar un pop alliberat de referències geogràfiques i, en aquesta ocasió, segons opinen, inspirat en el que puguin fer grups com ara Eels. La guitarra lap steel que sobresortia en el tema més popular del grup, Liliana, a tall d'exemple, s'ha esfumat del tot. “No renunciem a aquell so, tot i que el títol del disc hi pugui fer pensar”, adverteix Pedro des de l'antic celler del carrer Rocafort de Barcelona que va obrir coincidint amb la publicació del seu àlbum de debut. “Simplement ens vam trobar fent cançons d'estructura més senzilla i no tan recargolades quant a arranjaments, sense plantejar-nos-ho.Volíem un so més real, despullat i lleuger”.

Compositors en sintonia

Qui torna d'Amèrica, en qualsevol cas, és Joan Villarroya, reincorporat al grup després d'haver cursat un postgrau als Estats Units. “Això ens ha cohesionat”, diu Terrades, que comparteix amb Pedro l'autoria del gruix del disc. “Fa anys que ens ensenyem les cançons que fem, molt abans fins i tot de tenir el grup”, hi afegeix. “I potser és perquè ens veiem cada dia i, moltes coses que ens passen, ens passen a tots dos, que les cançons estan en la mateixa línia.” Bremen actuaran aquestes pròximes setmanes a Sant Feliu de Llobregat (30 d'octubre), Girona (31), Reus (13 de novembre), Manresa (27), Tarragona (5 de desembre) i Vilafranca del Penedès (11).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda