cultura

Participen 63 originals als premis literaris Ciutat de Sagunt

A més dels guardons està programada una setmana cultural que abraça el lliurament dels premis

Els premis literaris «Ciutat de Sagunt», organitzats pel Gabinet de Promoció del Valencià que regeix Josep Manuel Tarazona, arriben enguany a la XVIII edició.

De les 63 obres rebudes de tota l'àrea lingüística, opten al XII Certamen de Teatre «Pepe Alba» un total de 14 obres; per al XVII Certamen de Narrativa s'han presentat 16 originals, i en el XVIII Certamen «Jaume Bru i Vidal» de poesia competiran 33 obres, el més veterà i el que inicià la convocatòria amb la creació del Gabinet l'any 1997.

El jurat de poesia està format pels poetes Begonya Mezquita, Antoni Ferrer i Manuel Bellver; el de narrativa pels escriptors Manel Joan Arinyó, Raquel Ricart i Nel·lo Navarro. Al seu torn, el de teatre està compost pels professionals de l'escena Lola López, Antoni Ruiz i Maria Jesús Suárez.

El premi de narrativa serà recompensat amb 4.000 euros i la publicació de la novel·la, i els de poesia i teatre rebran 2.000 euros cadascun i es publicaran les obres seleccionades en Onada Edicions.

Les persones guanyadores d'esta edició es coneixeran la vesprada del 13 de novembre, en el transcurs d'un acte cultural i de lliurament dels guardons que tindrà lloc al Centre de Cultura «Mario Monreal», a les 19.30 h. La companyia Camí de Nora serà un any més l'encarregada de conduir l'acte, que enguany està articulat al voltant de la dona.

Dins de la setmana dels premis literaris, a més, el Gabinet de Promoció del Valencià ha preparat un acte ben especial per al dissabte 14 de novembre. Al Green Espai del Port de Sagunt, on a partir de les 22h tindrà lloc una sessió contínua amb el novel·lista i contador d'històries Manel Joan i Arinyó, amb una xarrada desenfadada sobre «El fabulós món de les llegendes urbanes». Tot seguit, la cantautora Eva Gómez, acompanyada per Laura Miñarro, oferiran un concert especial dins la seua gira «Entre la terra i el cel».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona