cultura

L'IEI porta 24 espectacles familiars a sis poblacions de Lleida aquest hivern

El cicle d'arts escèniques 'A prop' es podrà veure a Penelles, les Borges Blanques, el Pont de Suert, la Seu d'Urgell, Alcarràs i Guissona

L'any passat, l'Institut d'Estudis Ilerdencs va posar en marxa un experiment: un cicle d'arts escèniques d'espectacles adreçats al públic familiar per fer arribar la cultura als pobles de la demarcació durant els mesos d'hivern. “Va ser tot un èxit.” La vicepresidenta de l'IEI, Rosa Pujol, es va mostrar ahir molt contenta amb l'acolliment que havien tingut la vintena d'espectacles programats l'hivern passat, amb dos mil cinc-cents espectadors, “Tant és així que hem decidit ampliar l'oferta i arribar a sis poblacions amb vint-i-quatre noves propostes per a tots els públics.” A Penelles, les Borges Blanques, el Pont de Suert, la Seu d'Urgell, Alcarràs i Guissona es posaran en escena aquest hivern quatre espectacles de circ, màgia, titelles i pallassos. “Els ajuntaments dels municipis petits necessiten un ajut per fer programació cultural, i amb el cicle A prop, a banda de facilitar que les arts escèniques arribin a tot el territori, promocionem grups de Lleida i, a la vegada, donem vida a les sales polivalents i els teatres”, va subratllar Rosa Pujol.

Xavier Casoliva, alcalde de Guissona, considera que poder oferir un cicle d'arts escèniques els mesos d'hivern “és donar vida al poble”, i més si es té en compte que són espectacles “que es poden compartir amb els nens”. Casoliva va assegurar que els ajuntaments “cada dia ho tenen més difícil”, per la qual cosa “sense l'ajut de l'IEI no seria possible organitzar una activitat com aquesta”. També Enric Mir, alcalde de les Borges Borges, es va mostrar encantat d'acollir aquest cicle. Els espectacles són de pagament, però a preus populars (quatre euros l'entrada més cara) i hi ha la possibilitat d'adquirir abonaments.

Aquest diumenge s'estrena l'A prop amb l'espectacle Moments màgics, de la Cremallera Teatre, al Centre Catòlic de Guissona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona