cultura

Cedó guanya el torneig

La dramaturga banyolina conquereix el V Torneig de Dramatúrgia Catalana amb l'obra ‘D.N.I.'

Clàudia Cedó també ha rebut recentment el premi Butaca al millor text teatral

La dramaturga banyolina Clàudia Cedó va guanyar ahir a la nit el V Torneig de Dramatúrgia Catalana, de Temporada Alta, amb la seva obra D.N.I., una comèdia sobre com una parella percep els canvis personals després de deu anys de relació, que va ser interpretada pels actors aura Aubert i Pol López en la final, que, com tot el torneig, va tenir lloc a la sala La Planeta de Girona. Amb els vots del públic present a la sala, Cedó es va imposar a Ramon Madaula i el seu text L'electe, interpretat per Jordi Boixaderas i Ivan Benet.

Clàudia Cedó també acaba de guanyar el premi Butaca al millor text teatral, per Tortugues: la desacceleració de les partícules, i la setmana passada la companyia banyolina El Vol del Pollastre va estrenar el seu últim treball, Et planto, a Temporada Alta. Aquesta psicòloga i educadora, graduada en art dramàtic a El Galliner, va crear el 2006 el projecte Escenaris Especials, que uneix teatre i psicologia.

En aquesta cinquena edició del torneig també hi han participat Cristina Genebat, Estel Solé, Gemma Brió, Aleix Aguilà, Sergi Pompermayer i Alberto Ramos. Pompermayer es va enfrontar amb Madaula en la primera semifinal i Solé ho va fer amb Cedó en la segona.

Emmarcat en la programació de dramatúrgia catalana del festival Temporada Alta, que presenta produccions i coproduccions d'autors autòctons, estrenes de nous textos i projectes que potencien la dramatúrgia contemporània i la nova creació, el torneig està plantejat com un enfrontament “entre col·legues” en què els dramaturgs presenten textos inèdits que representen dins del ring de La Planeta actors i actrius que els autors no descobreixen fins la tarda del mateix dia en què té lloc la lectura teatralitzada de les obres. En totes les fases del torneig, és el públic qui tria el millor text teatral.

El torneig ha generat diversos èxits com ara El crèdit, de Jordi Galceran; Smiley, de Guillem Clua; Losers, de Marta Buchaca; Red Pontiac, de Pere Riera, protagonitzada als escenaris catalans per Míriam Iscla i Cristina Cervià, i La nostra Champions particular, de Cristina Clemente. Temporada Alta també ha exportat una versió transatlàntica del torneig dins la programació que organitza el festival a Buenos Aires.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona