cultura

Josep Maria Jordán dóna el seu fons bibliogràfic a les Biblioteques de Llíria

El conjunt arreplega els llibres i publicacions de la seua extensa labor investigadora

Josep Maria Jordán Galduf ha entregat oficialment el seu fons bibliogràfic a la Xarxa Municipal de Biblioteques de Llíria. En un acte celebrat a la Biblioteca L'Almodí, l'alcalde Manolo Civera i el reconegut catedràtic de la localitat han firmat l'acord de donació d'este conjunt documental, perquè els llibres i publicacions, fruit de la seua fructífera tasca investigadora, queden a la biblioteca de la seua ciutat.

El primer edil ha mostrat el seu agraïment per la “immensa generositat de Josep Maria Jordán, que ha realitzat al llarg de la seua trajectòria professional una gran labor i ha sigut un referent acadèmic per a moltes persones”.

Esta donació reunix, pel seu contingut, tres tipus de documents: escrits de l'autor d'economia, història i societat sobre Llíria i la comarca; les publicacions de l'autor sobre economia i societat en general, fora d'este àmbit geogràfic; i una col·lecció de textos professionals d'economia que han acompanyat l'autor en la seua vida professional.

Per les particularitats del material donat, es crearà un apartat especial que portarà el seu nom dins de la secció local, ja que és de gran importància per a la biblioteca per la qualitat dels seus continguts i perquè unifica tota la producció editorial d'un autor local i sobre el municipi.

Josep Maria Jordán va lluitar en els anys 70 per la construcció d'una biblioteca digna. Posteriorment, ha guardat també una constant vinculació amb el centre bibliogràfic local com a membre del consell de redacció de la revista “Lauro: Quaderns d'història i societat” fins que va deixar d'editar-se, o facilitant les seues publicacions per al seu fons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda