cultura

La Mancomunitat d ela Vall d'Albaida dóna suport a la vertebració del territori

Per a aquest ens les trobades constituixen· una de les majors fites anuals en les localitats amfitriones per la gran quantitat de participants i públic que reuneixen.

Danses, música de banda, corals o teatre amateur són algunes de les trobades comarcals a les quals dóna suport el departament de cultura de la Mancomunitat, per considerar que vertebren la Vall d'Albaida.

Unes trobades itinerants la celebració de les quals constitueix una de les majors fites anuals en les localitats amfitriones per a la gran quantitat de participants i públic que apleguen.

Com indica el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, «les trobades són un element clau de vertebració que ens permet compartir tradicions i pensar-nos com a comarca».

La més veterana és la Festa de les Danses de la Vall d'Albaida, que ha arribat enguany a la 35a edició. Celebrada a Bellús el 19 de setembre, va reunir 16 grups de danses de la comarca i mig miler de balladores i balladors.

Una de les concentracions comarcals més multitudinàries, amb més d'un miler de participants, és la Diada Musical de la Vall d'Albaida.

En quantitat i implantació, les bandes són un dels col·lectius més presents als municipis de la Vall d'Albaida i quasi totes van participar en la 25e edició de la Diada Musical que va reunir el 23 de maig a Alfarrasí 37 societats musicals de 26 localitats de la comarca.

Però no sols de música de banda viu la Vall d'Albaida que també compta amb una trobada de corals que, en la seua 23a edició, va aplegar el 15 de juny 8 formacions de 6 localitats a Albaida.

Finalment, la Mostra de Teatre Amateur va celebrar en 2014 a Belgida la seua desena edició des que començara a Alfarrasí en 1998. L'augment del nombre d'espectadors i la implicació dels grups de la comarca han possibilitat que s'acurte la periodicitat de la trobada que ha celebrat 5 edicions en els últims 7 anys.

Com recorda Vicent Gomar, «Este tipus d'encontres se sumen a propostes com la Trobada d'Escoles en Valencià que organitza Escola Valenciana des de fa 28 anys i que, com no podia d'una altra manera, compta també amb el suport de la Mancomunitat perquè la nostra voluntat és estar allà on la Vall d'Albaida està i més encara quan podem trobar-la reunida en un sol poble».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia