Eugeni Forcano dóna 650 fotografies de gran format a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona

El fotògraf Eugeni Forcano ha fet una donació de 650 fotografies de gran format a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona. El material, que serà de consulta pública després d'un tractament arxivístic i de digitalització, està format bàsicament per còpies d'autor dels anys seixanta i setanta sobre la vida quotidiana i festiva de la ciutat de Barcelona.

Està previst que l'any que ve es facin dues exposicions per mostrar una selecció d'aquestes 650 fotografies; una es farà a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona i l'altra, a la Sala Ciutat.

L'obra d'Eugeni Forcano (Canet de Mar, 1926) és extensa. L'any 1959 va irrompre amb molta força en el món de la fotografia, va prendre part en salons internacionals, i un any més tard va començar la seva etapa en blanc i negre a la revista Destino, per mitjà de Josep Vergés i Nèstor Luján, que el van convidar a integrar-se en l'equip de la revista i li van encarregar les portades, que va fer amb plena llibertat al llarg de dotze anys.

Al llarg de la seva carrera, Eugeni Forcano, autodidacta i intuïtiu, ha publicat diversos llibres: Barcelona, Festa major, Josep Pla vist per Eugeni Forcano i Banyoles en dia de mercat, 1966, amb fotografies que reflecteixen una època, però, sobretot, que han copsat amb respecte i emoció la gent senzilla tal com és en la realitat.

Durant molts anys, Eugeni Forcano ha investigat les possibilitats de la fotografia en color i avui en dia és considerat un dels grans fotògrafs de Catalunya, d'esperit clàssic i avantguardista alhora.

El dilluns 9 de novembre Eugeni Forcano rebrà la medalla d'or al mèrit artístic de l'Ajuntament de Barcelona, juntament amb els fotògrafs Joan Guerrero i Humberto Rivas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda