cultura

Escenaris s'inaugura avui a Fornells amb ‘La butaca'

El Consell Comarcal del Gironès reconeix que “ha tocat fons” i que per a la propera edició augmentarà el pressupost que hi destina

La gestió cultural mancomunada compleix 12 edicions

Escenaris compleix dotze edicions i és un model d'èxit ascendent que no para de créixer. Enguany proposa més de 90 actuacions repartides en diverses poblacions del Gironès, en total, 20 municipis (comptant Medinyà com a tal), que no fa més que “consolidar aquest exemple únic de programació mancomunada, de suma d'esforços, de compartir i coordinar energies per fer-les més eficaces, enfocades a permetre que el públic adult i familiar dels municipis petits puguin gaudir d'una programació en arts escèniques de qualitat, àmplia i variada”. Així ho va destacar ahir la consellera comarcal de Cultura, Maria Mercè Roca, a la presentació oficial de la programació.

El paraigua sostingut per la Diputació, el Consell Comarcal i els ajuntaments ha sobreviscut aquests moments econòmicament difícils. En aquest sentit, Maria Mercè Roca va reconèixer que “s'ha tocat fons” i per aquest motiu s'ha emplaçat a fer tot el possible perquè el pressupost que el Consell Comarcal del Gironès destina augmenti de cara a les properes edicions d'Escenaris.

Per la seva banda, el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, va remarcar sobretot que Escenaris “ha estat una ajuda que ha fet possible la viabilitat d'algunes companyies de les comarques”, i que “ha contribuït a abonar la cultura de teatre”.

Programació plural

De la programació, que ja es va fer pública la setmana passada, la seva directora artística, Clara Saperas, va destacar que s'han programat un total de 98 actuacions –Temporada Alta programa 108 espectacles–, 18 dels quals els realitzen companyies gironines. L'espectacle inaugural tindrà lloc avui, amb la representació de La butaca, de T-Atraco, al Teatre de La Sitja de Fornells de la Selva (22.00 h).

El cicle continuarà oferint un ventall plural d'espectacles fins que s'acabi, el 30 de juny als Banys Àrabs de Girona –que entra per primer cop a Escenaris–, amb El tast, un espectacle en homenatge al centenari de Roald Dahl amb què s'interactua amb el públic i s'ofereix un tast de vins. Entre la gran oferta, Saperas va destacar alguns dels “plats forts”, com les representacions de Marits i mullers (Bescanó, 20 de febrer), Conillet (Bescanó, 1 d'abril), Ventura (Celrà), Camargate 1.1 (Celrà, 12 de febrer), Open door (Sant Jordi Desvalls, 24 d'abril) i Els veïns de dalt (Sant Gregori i Bescanó).

LA DATA

30.06.16
és quan clou la programació amb una funció d'‘El tast', en homenatge al centenari de Roald Dahl.

LES XIFRES

20
municipis són els que participen (inclòs Medinyà) en aquesta dotzena edició del cicle Escenaris.
98
actuacions són les que conformen la programació d'Escenaris 2016 que arrenca avui a Fornell de la Selva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA