cultura

Cultura potencia Sagunt a Escena per a recuperar el prestigi del festival

Juan Vicente Martínez Luciano és nomenat coordinador artístic per a l'edició de 2016

La Diputació de València se suma a CulturArts i a l'Ajuntament de Sagunt en el finançament i la coordinació del certamen

CulturArts, la Diputació de València i l'Ajuntament de Sagunt han iniciat les reunions per preparar un nou Sagunt a Escena per a l'any 2016 amb dos premisses bàsiques. En primer lloc, es pretén ampliar la quantitat i la varietat de la programació amb l'objectiu de prestigiar aquesta mostra. D'altra banda, es treballa per tal d'aconseguir un marc de col·laboració entre les diferents administracions que atorgue estabilitat al festival i el consolide en el temps. En aquest sentit i com a novetat, la Diputació de València col·laborarà per primera vegada en el finançament i l'organització de Sagunt a Escena.

Per aquest motiu, les diferents administracions implicades en el finançament i l'organització del festival s'han trobat per tal d'establir les línies de treball del que serà la pròxima edició de Sagunt a Escena. En aquestes reunions han participat el director general de CulturArts, José Luis Moreno; el subdirector de CulturArts Teatre i Dansa, Manel Chaqués; l'alcalde de Sagunt, Francesc Fernández; la diputada de Teatres de la Diputació, Rosa Pérez; el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, José Manuel Tarazona; i el programador de Sagunt a Escena, Albert Forment.

Producció pròpia

Pel que fa a la programació, es treballa en algunes línies bàsiques del que pot ser el festival en el futur. Un dels objectius és compatibilitzar els clàssics del teatre grecollatí, que constitueixen l'eix central del festival, amb una programació més variada, capaç d'atraure un públic més divers al Teatre Romà de Sagunt. A més, la presència de producció pròpia serà important en el futur, sempre dins del marc d'una programació que puga iniciar el camí de recuperació del prestigi del festival.

Estabilitat

Quant a l'altre gran objectiu, les administracions implicades treballen en la preparació d'un conveni plurianual per tal d'unir esforços entorn a una de les fites escèniques més importants de la cultura valenciana i que converteix la capital del Camp de Morvedre en un focus d'atracció turística a l'estiu. Aquest marc atorgaria l'estabilitat necessària per consolidar la mostra en el futur com una cita de referència dins el panorama teatral.

D'altra banda, s'ha consensuat el nomenament de Juan Vicente Martínez Luciano com a director de Sagunt a Escena 2016, en una edició que es considera de transició. Martínez Luciano és doctor en Filologia Anglesa i Alemanya de la Universitat de València, on imparteix docència relacionada amb el teatre en llengua anglesa. Luciano té una trajectòria contrastada dins del sector teatral valencià com a gestor cultural, traductor i investigador. Membre del Consell Rector de Teatres de la Generalitat Valenciana i director general de l'ens. Com a traductor, ha realitzat una trentena d'adaptacions i versions teatrals d'autors com Harold Pinter, Arnold Wesker, Christopher Durang, Henrik Ibsen, John Godber, Nigel Williams, Tennessee Williams, Kevin Elyot, Paul Auster, Tom Stoppard, Samuel Beckett, etc., textos que li han valgut diversos reconeixements, entre aquests, en 2010, el Premi María Martínez Sierra, concedit per l'Associació de Directors d'Escena (ADE) a la Millor Traducció Teatral per “La costa de utopía”, del dramaturg anglés Tom Stoppard.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda