El govern declara el nucli antic de Vulpellac bé cultural d'interès nacional

La Generalitat tanca l'expedient que feia 25 anys que estava tramitant

La Generalitat va concedir ahir, a proposta del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, declarar bé cultural d'interès nacional el nucli antic de Vulpellac, a Forallac. En concret, ha rebut el reconeixement en la categoria de conjunt històric. El govern català considera en el text de l'acord que Vulpellac conserva bona part de les característiques pròpies dels nuclis medievals catalans. Segons el text, el nucli «articula al llarg de la seva planta una sèrie de recorreguts i espais d'interès arquitectònic que conviden a la contemplació i passeig pel casc antic d'aquest municipi, la qual cosa fa especialment necessària la integració i la preservació d'aquest conjunt històric».

L'alcalde de Forallac, Josep Sala (CiU), va mostrar ahir la seva satisfacció perquè la Generalitat ha tancat per fi l'expedient que va obrir fa 25 anys, quan es va sol·licitar la declaració. Sala considera que aquesta ratificació no varia la tasca que duia a terme fins ara l'Ajuntament. «Poques coses canviaran perquè la normativa ja l'estàvem complint perquè hi havia un expedient obert», afirma Sala.

Patrimoni a cada racó

No és la primera vegada que el municipi de Forallac rep aquesta catalogació. El nucli històric de Peratallada, el recinte emmurallat i el castell ja van ser declarats bé cultural d'interès nacional. El castell de Peralta, el castell palau de Vulpellac, l'església de Sant Julià de Vulpellac i el mas Comes del Brugar també tenen la distinció. A banda d'aquests, més d'una vintena d'indrets estan catalogats com a bé cultural d'interès local, com per exemple l'església de Santa Maria de Fonteta, la de Santa Coloma de Fitor i la font i el pou de Peratallada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda