cultura

Arenys de Munt vol ser seu del festival de Santa Florentina

Ajuntament, organitzadors i el Grup Serhs negocien les condicions perquè els concerts es facin al castell Jalpí

Les converses estan molt avançades i l'acord es podria tancar aquest mateix mes

Arenys de Munt podria agafar el relleu a Caldes d'Estrac com a seu del Festival de Música Clàssica Castell de Santa Florentina si acaben fructificant les converses que l'Ajuntament, els organitzadors de l'activitat, l'associació cultural Santa Florentina i el Grup Serhs mantenen des de fa temps. El govern encapçalat per Joan Rabasseda (ERC) veu com una gran oportunitat de promoció cultural del municipi poder disposar d'aquesta oferta musical de primer ordre molt arrelada al territori. L'espai triat seria el conegut Castell Jalpí, una antiga casa de pagès que va ser remodelada com a palauet romàntic a principis del segle XX i que el Grup Serhs va adquirir el 2005 com a seu social i en el qual organitza esdeveniments empresarials i celebracions diverses. La imatge del castell s'ha fet molt popular aquests darrers anys perquè s'ha incorporat com a escenari de la sèrie de TV3 La Riera recreant un casino. L'alcalde va confirmar ahir que l'interès d'Arenys de Munt per Santa Florentina no és nou. “Abans que el festival es traslladés a Caldes ja ens vam posar en contacte amb els responsables per parlar de la possibilitat que es fes aquí”, recorda. Joan Rabasseda insisteix que de moment no hi ha res tancat, tot i que les negociacions es duen a terme “amb un to molt positiu”. “Ens agrada fer les coses ben fetes i per això no volem avançar-nos fins que no estigui tot tancat”, va precisar. En un sentit molt semblant es van manifestar fonts del Grup Serhs, que també van confirmar les converses mantingudes a tres bandes i van avançar que la decisió final “no trigarà gaire”. La participació del Grup Serhs en el conveni és un actiu molt important, ja que no només és propietari del castell Jalpí sinó que té una dilatada experiència en organitzar esdeveniments multitudinaris i també de donar servei a través de l'empresa vinculada al grup Arcs Catering.

Quedar-se al Maresme

El director del festival de Santa Florentina, Carlos Hartmann, també confirma els contactes i s'afegeix a les “bones vibracions” existents entre les parts implicades, però no s'hi vol aventurar més. “Aquest mateix mes hauríem de ser capaços de deixar-ho tot enllestit”, comenta, i destaca la bona rebuda que la proposta cultural ha tingut en el si del govern d'Arenys de Munt. En tot cas, el mateix Hartmann assegura que si el projecte no fructifica en aquest municipi del Maresme, ja té “altres alternatives”, perquè la divuitena edició del festival sigui una realitat aquest estiu. Totes aquestes alternatives passen per quedar-se a la comarca. “La proposta musical va néixer al Maresme, jo m'hi sento molt arrelat i és lògic que cap dels dos en vulguem marxar”, comenta. El festival va néixer com a esdeveniment musical l'any 1998 i fins al 2014 es va celebrar en un altre castell, el que li va donar el nom i que és a Canet de Mar. L'edifici va ser propietat de la família Hartmann Capmany des de principis del segle XX, fins que fa quatre anys es va vendre a uns empresaris russos.

LA FRASE

Abans que el festival es traslladés a Caldes ja hi vam contactar per aconseguir que es fes aquí
Joan Rabasseda (ERC)
ALCALDE D'ARENYS DE MUNT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA