cultura

Bromera celebra els 30 anys amb força

Tot i que una editorial es dedica a les lletres, primer exposem xifres. Bromera arriba als 30 anys amb 50 col·leccions de tota mena de gèneres i edats dels lectors, 3.000 títols publicats, 700 autors dels Països Catalans o estrangers i unes vendes d'uns 8 milions d'exemplars.

El Grup Bromera inclou també Tàndem i Animallibres i, en castellà, Algar.

L'actual director editorial, Gonçal López-Pampló, explica que Josep Gregori va fundar Bromera el 1986 “amb vocació de servei per als valencians, però també per a tot l'àmbit lingüístic”. És curiós que el títol de debut, L'últim roder, de Josep Franco, “és un long-seller que no ha deixat d'editar-se en tots aquests anys”.

“Per als valencians d'entre 30 i 40 anys, Bromera és un referent, a les escoles i a casa tots n'hem llegit”, va declarar López-Pampló. “Quan em pregunten com es porta una editorial des d'Alzira, sempre dic que amb normalitat, de la mateixa manera que es podria fer a Roma, Lió, Londres i allà on sigui. Creiem que la literatura pot canviar el món a millor, però per fer-ho cal trasbalsar els lectors”, hi va afegir.

Bromera patrocina diversos premis: el Ciutat d'Alzira, l'Enric Valor, l'Alfons el Magnànim, el Ciutat de València... De cara a Sant Jordi, presenta tres novetats de la nòmina de premis: La passejadora de gossos, de Francesc Bodí (Ciutat de València); El temps és mentida, de Joanjo Garcia (Ciutat d'Alzira), i L'imperi de la incomunicació, de Francesc Torralba (Mancomunitat de la Ribera Alta).

Per definir el seu assaig, Torralba exposa: “És una reflexió sobre la comunicació audiovisual, el patiment que comporta i l'exhibició de la intimitat en el que anomeno pornocomunicació.”

Joanjo Garcia afirma que el protagonista de la seva novel·la és “un personatge bastant fosc, devastat, amoral... que vol redimir-se a través de la creació literària”. “Volia escriure des de la intensitat, un homenatge al pulp.

Entre d'altres, també publiquen Una breu història de set assassinats, premi Man Booker de Marlon James, i Camille, el tancament de l'aclamada tetralogia de Pierre Lemaitre protagonitzada per Camille Verhoeven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona