cultura

El grup vocal Giovinetto fa avui a Figueres el debut a les comarques gironines

Aquesta formació del Berguedà va quedar finalista de la darrera edició del programa ‘Oh Happy Day'

Actuarà a l'envelat de la plaça de Catalunya

El grup vocal Giovinetto farà avui a Figueres el seu primer concert a les comarques gironines. La jove formació del Berguedà, que va quedar finalista de la darrera edició del programa Oh Happy Day, de TV3, actuarà aquest vespre a l'envelat de la plaça de Catalunya (20 h, gratuït), dins la programació de les Fires de la Santa Creu.

Giovinetto es va formar el juny de l'any passat, quan un grup de nois i noies vinculats majoritàriament a l'Escola Municipal de Música de Puig-reig i a la Polifònica d'aquesta localitat, van decidir crear un grup per anar a Oh Happy Day. “No teníem res muntat i vam començar amb cançons clàssiques que ens agradaven a tots, com ara Paraules d'amor i Amor particular. Nosaltres veníem de cantar Mozart i Carl Orff, i en el programa ens van animar a fer un repertori més modern. De mica en mica hem passat de ser una colla d'amics a ser un grup amb un nivell força professional, i ens agrada molt fer concerts, però també estar junts”, diu Marc Font, director musical d'aquesta formació de dotze veus –una de les quatre sopranos, Gemma Vilanova, estudia biologia a la UdG–, que actua acompanyada per un piano, un violoncel i un violí. El 22 de maig estrenaran al Kursaal de Manresa una nova banda amb guitarra, baix, bateria i teclats.

“Potser no som els que millor cantem o ballem, però ens esforcem molt a connectar amb el públic i que la gent surti dels nostres concerts amb la sensació d'haver viscut una bona experiència”, diuen. El seu repertori, que inclou els temes que van cantar en el programa, està format bàsicament per versions –de Mozart a Justin Bieber, passant per Aretha Franklin i Maroon 5–, però voldrien que el seu primer disc inclogués un parell de temes propis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona