cultura

cultura

música

La tramuntana més ‘heavy' sonarà dissabte a Lladó

Quim Mandado & LGP i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà hi portaran la ‘Simfonia de les pedres i el vent'

“El més difícil és casar en directe un director d'orquestra i un bateria”, diuen Quim Mandado i Joan Cardoner sobre la Simfonia de les pedres i el vent, l'espectacle que suma els efectius del seu trio de heavy metal, Los Guardians del Pont ( LGP ), amb la dotzena de músics de corda de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE): dues autèntiques forces tel·lúriques empordaneses que es retrobaran dissabte vinent en un concert al poliesportiu de Lladó (22 h, 17 i 20 euros).

En aquest concert, estrenat amb dos plens al teatre El Jardí de Figueres en l'última edició del festival Acústica, Mandado (veu i baix) i Cardoner (guitarra) tenen al davant la batuta de Carles Coll i al darrere, la bateria del seu company Martín Rodríguez, els dos elements “difícils de casar” en la dinàmica d'un concert de rock amb arranjaments orquestrals de Coll i de Mandado, actual director de l'Orfeó Jonquerenc i de l'Orfeó de l'Empordà. “Hem après moltíssimes coses en aquest concert, sobretot a controlar-nos”, diuen LGP. “Hi ha solos de guitarra que hem canviat i els fem més curts, perquè ja tenim tota una orquestra de cambra al darrere i no cal treballar tant”, diuen, però el to irònic no amaga que la compenetració entre aquests vells rockers i els músics de l'OCE és absoluta.

El repertori està format en dues terceres parts per temes de Sangtraït i la part restant són cançons de LGP, que ja prepara el seu tercer disc: “No hi poden faltar cançons emblemàtiques com ara El vol de l'home ocell i El senyor de les pedres, i recuperem temes que vam tocar menys en directe amb Sangtraït com ara Sentiments de paper, La reina del gel i Freddie Memorium. També les cançons de Guardians sonen més potents amb l'orquestra.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen