cultura

educació

proves de català

Més de 3.000 persones s'han examinat per obtenir un certificat oficial de català al mes de juny

Les proves s'han fet a 17 ciutats, incloses Fraga i Perpinyà, amb un 80 per cent d'inscrits en els nivells de suficiència i superior

Entre el 7 de maig i l'11 de juny d'enguany, s'han presentat als exàmens per a l'obtenció dels certificats de català de la direcció general de Política Lingüística del departament de Cultura un total 3.108 persones, que representen el 70,56% de les 4.405 persones inscrites a la convocatòria. Les proves s'han fet a 17 ciutats, inclosos Fraga i Perpinyà.

El nombre total de persones inscrites ha estat molt similar al de l'any anterior, 4.460. Pel que fa als diferents nivells, els certificats de suficiència (C1) i superior (C2) concentren gairebé el 80% de la tota la inscripció (40% i 39,60% respectivament).

En el certificat de nivell de suficiència (C1), hi ha hagut un 11% més d'inscrits respecte de l'any passat, i continua, doncs, la tendència a l'alça iniciada en la convocatòria anterior. En el certificat de nivell intermedi (B2) també es manté aquesta mateixa tendència i la inscripció ha augmentat un 19% més respecte de la convocatòria anterior. En canvi, en el cas del certificat de nivell superior (C2), en què la inscripció va créixer un 70% en el període 2007-2012, ara decreix una mica i s'hi han inscrit un 16% menys de persones que l'any passat. Els certificats de nivell de suficiència (C1) i de nivell superior (C2) apleguen gairebé el 80% de la inscripció als certificats de català (40% i 39,60% respectivament), i el certificat de nivell intermedi (B2) al voltant del 12%. Els certificats de nivell bàsic (A2) i de nivell elemental (B1) es reparteixen, de manera similar, el 8% de la inscripció restant.

Pel que fa al percentatge de les persones inscrites que finalment s'han presentat a les proves, destaca el fet que des del 2014 es manté un augment considerable de participació: en les darreres convocatòries el nombre total de persones presentades se situa per sobre del 70%, mentre que fins a l'any 2013 es mantenia entre el 60% i el 67%.

Aquest increment de participació es continua concentrant en els certificats de nivell de suficiència (C1) i de nivell superior (C2), que tenen gairebé un 73% de presentats cadascun. Habitualment, els presentats a la prova del nivell superior no superaven el 58% de la inscripció anual abans del 2014, data en què es va administrar la nova prova del nivell C2.

Les proves s'han administrat en un total de 17 localitats. A Catalunya, els exàmens s'han fet a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa, Figueres, Granollers, Igualada, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Fora de Catalunya també s'han administrat les proves a Fraga i a Perpinyà.

En el cas de Fraga, destaca el nombre d'inscrits al certificat de nivell de suficiència (C1), amb un total de 59 persones, de les quals s'han presentat a les proves 56, és a dir, el 94,92%. En el cas de Perpinyà, s'han inscrit a les proves 129 persones, majoritàriament per als certificats de nivell bàsic (A2), elemental (B1) i nivell intermedi (B2).

Els resultats de les proves es publicaran el dia 7 de setembre i, des del mateix moment de la publicació, totes les persones presentades tindran accés a un informe detallat dels resultats obtinguts exercici per exercici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA