Altres

la crònica

L'esperit emergent de la plaça del poble

La plaça del poble és l'escenari més proper, l'auditori més democràtic, la sala d'espectacles a l'aire lliure amb més connexió amb el públic. Perquè la proximitat converteix la plaça en un aparador immillorable, per als artistes però també com a primera presa de contacte dels més petits amb la cultura. Els espectacles de carrer tenen una tasca formativa, que educa la mirada; són el primer esglaó per a futurs consumidors culturals.

El festival Emergent , que aquest cap de setmana va tancar la dotzena edició, reivindica la cultura del poble i per al poble, de viure l'experiència cultural, amb una trentena d'espectacles de música i arts escèniques, sense etiquetes i a preus populars; l'entrada als menors de 12 anys és gratis. L' Emergent té molt present l'esperit de festa major, reivindicant-ne les actuacions de qualitat, i enguany ha portat la festa major itinerant dels primers dies de juliol a Sarrià de Ter, Quart, Cervià de Ter, Vilablareix, Fornells de la Selva i Madremanya.

Alguns dels caps de cartell musical –els noms reconeguts actuen de reclam– han estat Joan Miquel Oliver, Cris Juanico, Xarim Aresté i Mazoni. El músic de la Bisbal va ser un dels protagonistes de la cinquena nit emergent, el divendres a la plaça de Catalunya de Fornells. Hi va estrenar les cançons del nou disc, en anglès, 7 songs for an Endless night ; els nens i nenes, els més entusiastes de la plaça. Pensat per al públic familiar, la nit es va obrir amb el teatre de carrer de la companyia Campi qui Pugui i va continuar amb l'exhibició de circ dels belgues 15feet6 ; humor, equilibris i piruetes amb l'església de Sant Cugat de fons. Els canvis de vestuaris de Los Galindos , amb els personatges d'Ursula i Dimitri, van sorprendre per la seva facilitat i rapidesa; un espectacle amb tints de màgia, de truc amagat. Ja negra nit, amb el campanar de l'església com a escenari, el focus il·luminava les dansaires aèries de la companyia Estampades , que a ritme d'electroswing deambulaven com agulles del rellotge. El fi de festa, i més major que mai, l'hi va posar el funky ballable de The Risas .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen