cultura

música

presentació discogràfica

Lydia Torrejón fa el gran salt amb ‘Mil batallas'

La cantant saltenca publica el seu primer treball discogràfic, amb el guitarrista argentí Santi Fontclara

La cantant saltenca Lydia Torrejón ha publicat el seu primer treball discogràfic, Mil batallas (Picap), que presenta donant la cara com a solista, però en realitat formant tàndem amb Santi Fontclara, un guitarrista argentí resident a Girona. Lydia i Santi ja fa cinc anys i mig que estan junts, des que ell li va començar a fer classes de guitarra i va comprovar que el seu millor instrument era més aviat un altre: una gran veu que els ha portat fins i tot al concurs de talents Hit. La canción, de TVE, del qual van quedar finalistes a principi del 2015 amb la cançó Si tengo que elegir. “Va ser una experiència més, part del nostre aprenentatge. Gràcies al programa hem anat a tocar més a Madrid, generalment en duo.”

Ara, després de publicar dues maquetes, Contigo (2012) i Mil batallas (2014), Lydia Torrejón ha publicat el seu primer disc oficial, que recupera les onze cançons en castellà de la segona maqueta i n'hi afegeix dues més en català com a bonus tracks: Oblida-te'n, de mi –adaptació d'un altre tema del disc, Olvídate de mí– i la inèdita Espera'm, amb la qual van quedar segons en l'últim Concurs de Cançó de Salitja. “La nostra idea inicial era fer tots els temes del disc en català, i encara més pel fet de tractar-se d'una discogràfica com Picap, però van ser ells mateixos els que ens van recomanar que deixéssim les cançons com estaven.” A més, en aquesta edició definitiva de Mil batallas s'ha renovat tot el disseny, amb les fotografies de Juan Miguel Morales –professional de llarga experiència en el món musical– i les lletres reproduïdes en el llibret: luxes que no es van poder permetre quan es van autoeditar la maqueta que només venien als concerts, com els del Teatre de Salt, que van omplir dues vegades per presentar a casa les seves dues maquetes.

A Tossa, amb Dial

Mil batallas s'obre amb una nova versió de Si tengo que elegir i continua amb No queda nada, primer single i videoclip, una cançó que està sonant molt en emissores com ara Cadena Dial. De fet, el dissabte 30 de juliol Lydia Torrejón actuarà a Tossa, dins la gira col·lectiva d'estiu Déjate llevar de Cadena Dial, juntament amb Hugo Salazar, Eva Ruiz, Dmei, Maverick, etc.

Produït per Jordi Cristau (Manolo García, Fito y Fitipaldis, etc.), que ha gravat i mesclat el disc al seu Groove Studio de Figueres, Mil batallas ha estat masteritzat per Jordi Solé a Music Lan d'Avinyonet de Puigventós. La majoria de les cançons del disc han estat compostes per Lydia i Santi, que també han treballat junts en els arranjaments, excepte Espera'm, amb lletra de Jordina Corominas i música de Lydia.

“Per escriure les lletres sempre em baso molt en experiències personals, i en els concerts m'agrada molt explicar les cançons. No queda nada, per exemple, explica que fa temps em vaig enamorar bojament d'una persona, que va passar de ser la més perfecta a la més imperfecta del món, i ja no en va quedar res... Real com la vida mateixa”, explica Lydia. Cobarde, La luna y el sol, Descontrol, Me he vuelto loca, Mil batallas, Espera, Hechizo en la Alhambra i La promesa completen aquest disc, entre la cançó melòdica, el pop, la rumba i pinzellades d'altres estils. Ara preparen la presentació de Mil batallas amb banda, però continuen fent concerts en duet: divendres vinent actuaran a l'FNAC Arenas de Barcelona (19 h) i el 12 d'agost al bar i restaurant El 9 Burg de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda