cultura

Vuit pobles de l'Alt Camp impulsen junts el seu patrimoni

Les diferents propostes s'han unit en un projecte global de promoció turística que s'ha presentat als ajuts Feder

Vuit poblacions de l'Alt Camp han unit els respectius projectes de recuperació del patrimoni local per fer una proposta conjunta que esdevingui prou atractiva per ser mereixedora dels ajuts dels fons Feder. A l'aixopluc del Consell Comarcal, el projecte Alt Camp, història i patrimoni, les arrels d'una terra aspira a aquesta línia de subvencions europees, destinades a projectes de promoció econòmica per mitjà del turisme.

Les propostes són de tipologies diverses, però cerquen d'esdevenir, un cop promogudes en el seu conjunt, un pol d'atracció comarcal. De fet, el projecte ja preveu una campanya de difusió que constarà de l'edició de material promocional i d'una aplicació mòbil.

Així, l'Ajuntament d'Alcover ha presentat al pla una ruta pel nucli medieval i els seus edificis que permeti la descoberta de la recuperació del nucli antic. Figuerola del Camp proposa una inversió en el condicionament de l'accés a la Torre de la Mixarda i al pont del Diable. El Pla de Santa Maria proposa la restauració de la façana i entrada de la Fàbrica, com també el desenvolupament del museu i centre d'interpretació del tèxtil. L'Ajuntament de Rodonyà vol impulsar la rehabilitació del celler i l'ala nord-est del castell. Puigpelat aposta per un projecte que realci l'entorn de la Bassa Vella, del Pi i del conjunt de l'àmbit de l'església. L'Ajuntament de Vallmoll presenta un pla que pot representar enllestir pràcticament la restauració del seu castell. El consistori de Vila-rodona hi afegeix l'arranjament dels voltants del columbari romà, un dels edificis de l'època més ben conservats de Catalunya i amb possibilitats de troballes arqueològiques a l'entorn. Finalment, l'entitat municipal descentralitzada de Picamoixons incorpora la rehabilitació de dues de les naus de l'edifici de Ca l'Orga per crear un centre d'interpretació de l'oli.

Tot plegat fa que els representants de les diferents administracions implicades coincideixin a considerar el projecte conjunt com el més ambiciós de la història del Consell Comarcal. El conjunt de les iniciatives locals tenen un pressupost de més d'1,7 milions d'euros dels quals la meitat s'espera que tinguin el beneplàcit dels fons Feder.

LA XIFRA

1,7
milions és el cost global de les actuacions dels 8 pobles presentades als fons Feder, que subvencionen el 50%.

El peix petit davant del peix gros

El projecte Alt Camp, història i patrimoni, les arrels d'una terra ha superat ja un primer tall de les iniciatives que aspiren a les subvencions del fons Feder. Els municipis de l'Alt Camp hauran de superar propostes d'altres competidors, entre els quals hi ha, precisament, la capital de comarca i el projecte que Valls ha presentat d'un pla de torrents. Sobre això, se li entén tot a l'alcalde del Pla de Santa Maria, Mateu Montserrat, quan desitja que aquest cop “el peix gros no es mengi el petit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona