cultura

La CUP porta la situació de Ca Padró de Valls a Patrimoni

La formació alerta del perill que arribi a esfondrar-se aquest edifici del segle XV del cèntric carrer de la Cort

La Crida per Valls CUP ha presentat una denúncia al Servei de Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat pel mal estat de l'edifici de Ca Padró, situat al cèntric carrer de la Cort. Després que l'equip de govern va anunciar que tenia la intenció de comprar l'edifici, “aquesta ha caigut en l'oblit i l'estat de Ca Padró és d'especial preocupació amb un alt risc d'esfondrament”. Per aquest motiu, la CUP ha demanat a la Generalitat que avaluï “les condicions del patrimoni arquitectònic protegit” i proposi mesures adients per a la conservació.

Ca Padró està catalogat com a bé cultural d'interès local del 1986 ençà i forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Segons la CUP, s'hi ha detectat runa a l'interior per l'esfondrament de la coberta d'un altell. “De moment el terra de l'altell resisteix, malgrat que acumula al damunt el pes de la runa i podria ser que acabés cedint”, diu la CUP. La resta de la coberta també està en mal estat, ja que a més de tenir forats està cedint i presenta un elevat risc d'enfonsament.

Entre els problemes que presenta l'edifici hi ha les obertures que “han convertit la casa en un colomer” i la constància que està infectat amb tèrmits que poden causar danys a l'estructura. Però, a més, hi ha humitats a les parets mitgeres que donen a la capella del Roser, protegida com a bé cultural d'interès nacional d'ençà del 1972.

LA XIFRA

175.000
euros era la quantitat
inicial de la venda de l'edifici a l'Ajuntament, que fa uns mesos va descartar la compra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia