cultura

Els millors curtmetratges de temàtica rural se citen a Tremp fins diumenge

La cinquena mostra de cinema rural Mostremp arrenca aquest vespre amb la projecció del film ‘Slow West'

Fins a tretze curts concursen en la secció oficial

Per cinquè any consecutiu el cinema rural serà el principal protagonista al Pallars gràcies al Mostremp. La mostra, que s'allargarà fins diumenge, apujarà aquest vespre el teló al cinema La Lira de Tremp amb la inauguració i la projecció del film Slow West, un western modern que relata el viatge a la recerca d'un amor perdut. La secció oficial estarà composta per un total de tretze curtmetratges de temàtica rural i de la procedència més diversa, seleccionats d'un total de cent deu. Competiran pel premi del públic i el del jurat, que aquest any estarà format pel cineasta Manel Dalmau, el gerent del Circuit Urgellenc Pere Aumedes i la reconeguda actriu catalana Maria Molins.

En l'edició d'enguany es consolida la Finestra d'Actualitat, una secció on es projectaran cinc curtmetratges relacionats amb diferents temàtiques d'àmbits socials i centrats en l'actualitat. Com en cada edició, la mostra sortirà al carrer per afavorir la participació del públic com en els ja tradicionals vermuts de cine, als quals assistiran alguns dels directors dels curtmetratges finalistes. També s'espera la participació del públic a la Festa del Cinema, un sopar que tindrà lloc demà a l'hotel Terradets.

Més enllà de la secció jove, el Mostremp continua amb l'intent d'atansar el cinema als més petits. En aquesta direcció van propostes com la Caravana Puck, on es projectaran diferents curtmetratges d'animació, o la sessió infantil de diumenge, amb la projecció de la pel·lícula d'animació Al sostre del món. A més, i com a novetat d'enguany, durant tot el cap de setmana es podran visitar les exposicions dels cartells presentats al concurs d'aquesta edició, a La Lira, i la mostra fotogràfica sobre els 22 cinemes del Pallars Anys de cinema, que es durà a terme a l'Epicentre i que ha estat realitzada amb la col·laboració de l'historiador de Salàs de Pallars Sisco Farràs.

El V Mostremp, però, ja fa dies que dóna tombs. Durant les nits d'agost ha tingut lloc el Mostremp Sobre Rodes, unes sessions de cinema ambulant a diversos pobles del Pallars. Enguany han estat dotze les localitats que s'han afegit a la proposta, que ha reunit 380 persones.

Els 22 cinemes del Pallars, en fotografies

Una de les novetats de l'edició d'enguany serà l'exposició Anys de cinema, una mostra fotogràfica de les 22 sales que hi ha hagut a les comarques pallareses. L'exposició es podrà visitar a Tremp durant els dies de festival, i més endavant viatjarà a Isona, Sort i altres localitats per confirmar. La mostra fa un itinerari per aquests antics cinemes, que van omplir d'oci els caps de setmana dels pallaresos durant dècades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia