cultura

Literatura

Mireia Vancells s'endú el premi literari Ribera d'Ebre

‘L'encàrrec' és el títol de la novel·la de l'autora, de Premia de Mar

Durant l'acte de lliurament del guardó, a Vinebre, també es va presentar l'obra guanyadora de l'any passat, de Jesús Maria Tibau

El premi de narrativa Ribera d'Ebre, que cada any –i ja en fa 34– es lliura en un sopar literari a Vinebre, ha estat enguany per a l'autora de Premià de Mar Mireia Vancells, amb l'obra L'encàrrec. La novel·la se situa a l'any 1957, en plena postguerra, quan l'arquebisbe de Barcelona envia el jove seminarista Marcial Ustrell a comarques a fer inventari dels objectes d'art sacre d'un seguit de parròquies que, per decisió del Vaticà, aviat canviaran de diòcesi. Ningú no sospita que allà, en terres de pagès, d'analfabetisme i de supersticions, el mal espera l'innocent clergue amb els braços oberts. Segons els organitzadors del premi, l'obra plana per la història recent del país i parla de la lluita entre el bé i el mal i de la cobdícia, sobretot la de l'Església a l'hora de gestionar el seu patrimoni.

Mireia Vancells ja té obra publicada. És autora d'El secret de la germandat (Bubok, 2009), Negra memòria (Cossetània, 2013, obra guanyadora del IV Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils) i La carpeta de Vílnius (Bubok, 2015).

El guardó està dotat amb 3.000 euros i la publicació del treball guanyador a Cossetània Edicions. El sopar, que va tenir lloc dimecres, va estar presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, i l'alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim.

El llibre de Tibau

Al començament de l'acte també es va presentar l'obra guanyadora de l'edició del 2015, El nostre pitjor enemic, de Jesús Maria Tibau. La novel·la explica la història d'un general, exdictador d'un país inconcret, que és traslladat d'incògnit a una illa perduda en l'oceà, fet que serveix a l'autor per fer un retrat de les dificultats de comunicació, dels malentesos intergeneracionals, de la manca de tendresa i amor i de la baixa autoestima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA